x

šok obrt

Nakon što je htjela da zavrne Srđana za pare, Jovana priznala da joj je žao i da će joj ipak nedostajati, ali...

Od dana kad je napustila televiziju “Prva” Jovana Joksimović se nije oglašavala za medije, a sada je odlučila da prvi put progovori o tome kakav program sprema, šta gledaoci mogu da očekuju od nje, ali i koliku podršku joj je suprug Željko dao.

Kakav će biti koncept Jutarnjeg programa sa kojim krećete na TV K1? Kog datuma startujete?

- Mi smo danas okruženi stavovima, razmatranjima, komentarima, i mislim da je vrijeme da se vratimo onome što je osnovna uloga ovog posla, javljanju vijesti. Nismo mi tu da bismo ljudima pričali šta da misle, nego da im damo tačnu informaciju na osnovu koje mogu da misle sami. Nismo tu da ih vrijeđamo, praveći se pametni, nego da im pružimo onu vrstu usluge koja im je potrebna. Uslugu koja im obezbjeđuje znanje o najvažnijim događajima. Dakle, da javimo, da pitamo za njih, da se interesujemo za njih, otkrijemo za njih. Pri tom je važno i reći da ćemo mi biti svakog dana prva vijest sa kojom se gledaoci susreću. I ona mora da bude precizna, tačna i brza. To je, ukratko, koncept, a krećemo 7. decembra...


Po čemu će se razlikovati ovaj jutranji od svih ostalih koje ste radili na drugim televizijama?

- Tokom cijele svoje karijere imam vrlo jasnu svijest o tome da sam ja ta koja svakog dana, u svakoj emisiji, novom projektu, mora sama da podiže ljestvicu. I to me goni sve ovo vrijeme. Da budem bolja nego što sam bila juče. Da uradim više i da dam više. Sa tom sviješću sam otpočela i ovaj projekat. Zato je i odgovor na vaše pitanje jednostavan i kratak: biće ovo bolje od svega što sam do sada radila.


Kako izgleda pregovarati sa suprugom o uslovima rada?

- Moj muž i ja smo tim koji dijeli zajedničke snove, od kojih je jedan i ova televizija. A o snovima se ne pregovara. Ili ih imate, ili ih nemate, i to je jedini uslov koji vam je potreban. Mi ih imamo, i zato nam i ništa nije teško, pa ni dogovori.

Da li je Željko učestvovao u kreiranju vaše emisije?

- On učestvuje u kreiranju mog života, samim tim i u svemu čime se u životu bavim. I to na najbolji mogući način: tu je da me podrži. Da stoji uz mene, ali i da učestvuje u svemu kad mu ja to zatražim. I tako je i sa ovim programom.


Da li vam je neobično što posle toliko vremena niste u studiju sa Srđanom?

- Naravno. On je neko sa kim sam otpočinjala dan, prvi moj sagovornik svakog jutra, životni prijatelj i sjajan partner. I biće mi neobično još jako dugo.

Da li su tačne priče da ste ga zvali da pređe, ali da nije želio?

- Tačno je samo to da smo nas dvoje imali potrebu da radimo nešto, svako za sebe. Tačno je i da nam se želje razlikuju, ali mislim da je to najnormalnija stvar na svijetu, osim kada je se dohvate tabloidi. Tada sve što je tačno i uobičajeno postane skandal. Mogla bih reći da tabloidi uspijevaju da od tačnog naprave više tačno, pretačno, skandalozno tačno, i skroz netačno. Na svu sreću, Srđanu i meni je naše obično tačno sasvim dovoljno.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.