x

Namirnice koje ubijaju viruse

Maslinovo ulje i plod masline svojim antioksidacionim djelovanjem čuvaju ćelije organizma.

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam.

Jača imunitet

U nadolazećem periodu, posebno u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa, ljekari preporučuju da jačamo organizam, imunitet i spremno dočekamo susret s virusima i gripom. Ovo je spisak namirnica iz prirode koje će sačuvati vaš organizam i ojačati imunitet kako bi se spremno suočio s virusom.

Bijeli luk regulira krvni pritisak, poboljšava srčanu funkciju i pomaže u izlječenju gljivičnih infekcija. Zbog svog čudesnog antibakterijskog, antivirusnog, antigljivičnog, antiparazitskog i antioksidacionog djelovanja, bijeli luk jača imunitet i čuva od prehlade i gripe. Alicin je sastojak koji ga čini tako blagotvornim za zdravlje.


On snižava nivo lošeg holesterola i sprečava zgrušavanje krvi, a pokazalo se da ima i antikancerogena i antimikrobna svojstva. Ovaj sastojak mu daje taj jaki miris koji se zadržava dugo nakon konzumacije svježeg bijelog luka. Također, sadrži magnezij, vitamini B6 i C, 33 sumporna jedinjenja i sve važne aminokiseline, selen i vlakna. Što je luk svježiji, to je miris jači.

Smanjuje rizik

Maslinovo ulje i plod masline svojim antioksidacionim djelovanjem čuvaju ćelije organizma i odlažu proces starenja, imaju i protivupalna svojstva, čime smanjuju rizik od raka.

Maslinovo ulje ne sadrži holesterol i ima više od 77 posto nezasićenih masnih kiselina, zbog kojih je u kombinaciji s antioksidativnim dejstvom odličan lijek za srce i krvne sudove, jer ih čisti i ne dovodi do njihovog zapušenja kao neke druge masnoće i ulja. Odlično je i kao prva pomoć za snižavanje lošeg holesterola.

Smola četinara

Smola četinara koja se nalazi po kori obiluje gorkim supstancama i eteričnim uljem koje sadrži ljekoviti sastojak terpentin.

U narodnoj medicini preparati od takve smole upotrebljavaju se za liječenje kožnih bolesti. Jabukovo sirće sadrži važne minerale za rast, obnavljanje i održavanje organizma kao i vitamine. Jabukovo sirće pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta.


Crni biber

Crni biber ima malo kalorija, a njegovo konzumiranje povećava unos minerala i korisnih fitonutrijenata i može da smanji rizik od nastanka različitih bolesti. Malo crnog bibera koji se dodaje u bilo koji recept reagira više nego samo poboljšivač arome. Kralj začina je poznat po tome da pruža brojne zdravstvene prednosti dok istovremeno pruža odličnu aromu za vaše jelo. Crni biber kao lijek djeluje protivupalno, antioksidativno i antikancerogeno.

Također, poznato je da je prirodan med tradicionalan lijek protiv kašlja i upale grla, za poboljšanje krvne slike, kod oboljenja organa za varenje, regulira perlistatiku crijeva, pomaže koncentraciju i pamćenje i mnoštvo drugih poremećaja uspješno možete tretirati medom i drugim pčelinjim proizvodima.

Med sprečava infekcije, čuva zube i kosti, spušta holesterol, poboljšava varenje, stvara prijeko potrebnu životnu energiju i poboljšava raspoloženje. Med blagotvorno djeluje još na jačanje imuniteta cijelog organizma.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.