x

Naomi Campbell otkrila tajnu njegovane kože

Prema njenim riječima, kada je bila na početku svoje karijere, na lice je stavljala velike količine šminke.

Kad se spomene ljepota, mnogi prvo pomisle na Naomi Kembel (Campbell).

Manekenka vitkog tijela, prepoznatljiva je i po božanstvenoj koži i sada, kada ima 52 godine.

Poznato je da manekenke striktno moraju da vode računa o svojoj koži, jer su konstantno pod teškom šminkom, reflektorima, a često sate i sate provode na suncu kako bi napravile idealnu fotografiju.

Jedna od rijetkih koja je uspjela da sačuva besprijekoran izgled kože je upravo Naomi. Međutim, majčinstvo je, otkriva ona za Vogue, umnogome promijenilo njenu percepciju ljepote.


- Mislim da ako brinete o svojoj koži i njegujete je, neće vam biti potrebno toliko šminke. Volim da vidim kožu koja sija, koja je hidrirana i ne volim 'mat' izgled. Kada starite, manje je uvijek bolje i više - rekla je Naomi.

Prema njenim riječima, kada je bila na početku svoje karijere, na lice je stavljala velike količine šminke.

- Doslovno je izgledalo kao da imam masku. Sada sve radim suprotno. Više ne želim da se krijem iza te 'maske'. Želim da me ljudi vide i osjete - kaže ona.

Naomi ističe da je pravilna njega ključ lijepe kože, koju, kako kaže, nikada nećete željeti da prekrijete.


- Ako pravilno koristite kvalitetne preparate, šminka vam neće biti potrebna. Prirodan sjaj je zdravi sjaj kože, a ako koristimo manje šminke, ona će bolje 'disati', te će na kraju biti smirena, bez upalnih procesa i sličnih nepravilnosti -kaže Naomi.

Na pitanje da li postoji neka posebna tajna njenog izgleda, Naomi je rekla:

- Svakodnevno čistim kožu, a svake večeri prije spavanja skidam šminku. Kad se bavite javnim poslom, lice mora biti našminkano, a sva ta šminka prodire u pore. Kad ne radim, trudim se da se uopšte ne šminkam. Prija mi da moja koža bude čista, bez ikakve šminke.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.