x

UDARAJU SA SVIH STRANA

Napad na Cecu Ražnatović: Pjevačica na udaru fudbalske mafije!

Hakerska grupa iz Tajlanda i Kambodže upala je na sajt Svetlane Cece Ražnatović, ekskluzivno saznaje Kurir.

Naime, kad se pristupi internet stranici ceca-official. com, jasno se vidi da je onemogućen pristup njenom liku i djelu, već se na ekranu pojavljuju određene kladionice. Ako je suditi po sadržaju koji se nalazi na ovoj stranici, hakeri, koji, kako se pretpostavlja, pripadaju fudbalskoj mafiji, uspostavili su maksimalnu kontrolu nad sajtom koji od 2018. godine pripada pjevačici.


Međutim, umjesto fotografija sa Cecinih nastupa, ali i iz privatnog života, koje njen tim redovno servisira, nalaze se fotografije kladionica iz inostranstva. I to na tajlandskom jeziku. Prema riječima našeg izvora koji nam je javio za ovaj upad na Ražnatovićkinu stranicu, na meti ovih hakera iz Tajlanda i Kambodže su se našli i sajtovi političara, ali i organizacije koje se bave turskim i islamističkim interesima, piše Kurir.


Šta je tačno motiv hakerskih napada baš na muzičku zvijezdu koja ima preko milion pratilaca - nije poznato. Zvaničnu Fejsbuk stranicu na kojoj i dalje stoji link za napadnuti sajt pokazali smo stručnjakinji za visokotehnološki kriminal Katarini Ostojić, koja nam je objasnila kako se vrši upad na internet stranice, objašnjava Kurir.


- Pogledala sam i jasno je da je u pitanju hakovanje. Ovo je klasičan primjer upada na sajt. Ceca treba da Fejbuk i Instagram naloge odvoji od svog zvaničnog sajta. Zapravo, sve bi trebalo da bude na odvojenim mejlovima, a mejlove ne treba prikazivati u opisu profila. U tom slučaju, ako se prikaže mejl, hakerima je lakše omogućen pristup svemu. Kad se klikne na njen Fejsbuk profil i klikne na link koji je u opisu profila, izlazi nama nepoznata kladionica. Hakerima nije problem kad je sve povezano, već im je u tom slučaju lakše da budu gosti i da sve obore. Evidentno je da sa sajtom koji ima taj link nešto nije u redu. Kad se uđe na njen sajt, treba da budu informacije o njoj, a ne o nekoj kladionici - objasnila je Ostojićeva.


Međutim, kad smo kontaktirali s pevačicinim PR timom, oni su nam objasnili da Ceca više ne koristi taj link i da ima drugi domen, koji nije ubačen na Fejsbuk nalog.

- Upućeni smo u taj slučaj i sve je u redu. Ceca taj link ne koristi odavno, već ima drugi domen - poručeno je iz njene službe za medije.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.