x

NA METI LIDERA

Napoli želi mladog igrača porijeklom iz Živinica, nastupa u hit-ekipi Serije A

Njemački nogometaš Lazar Samardžić (20) je glavna i jedina želja Napolija u zimskom prijelaznom roku, piše italijanski novinar Daniele Longo s Calciomercata.

Samardžić je veznjak koji je rođen u Berlinu, a otac mu je rodom iz sela Tupković kod Živinica.

Prošao je školu Herthe, a prve seniorske minute dobio je u RB Leipzigu gdje se nije nametnuo pa je na ljeto 2021. godine stigao u Udinese.


Ove sezone je jedan od ključnih igrača Luce Gottija, postigao je tri pogotka u prvenstvu, a ako dođe do transfera bit će zabilježeno da je posljednji nastup i gol za Udinese upisao protiv budućeg kluba.

Naime, Samardžić je postigao gol u nedavnoj posljednjoj utakmici Napolija prije pauze zbog Svjetskog prvenstva u kojoj je pred svojim navijačima na stadionu Diega Armanda Maradone s 3:2 slavio protiv Udinesea.


Vrijedi istaći i da Udinese igra odličnu sezonu. Jedno su od najvećih iznenađenja u italijanskom prvenstvu te su trenutno samo na tri boda od mjesta koje vode u Evropu.

Inače, Samardžić je mladi reprezentativac Njemačke, a kalkulacije o igranju za Srbiju (čiji pasoš također ima) presjekao je u nedavnom intervjuu kada je izjavio da se više osjeća kao Nijemac nego Srbin.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.