x

Napravili dramu u Banjaluci: Majka i sin zaraženi koronom pobjegli iz bolnice, ovako se pravdaju!

David Radujković i njegova majka Dragana, koji su zaraženi korona virusom, napravili su u noći između četvrtka i petka pravu pometnju i haos kada su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti u Banjaluci.

Policija ih je ubrzo pronašla i od tada ih obezbjeđuju kako više ne bi izlazili iz stana.

Međutim, Dragana Radujković tvrdi da se na to odlučila jer je kako kaže bila nezadovoljna svim uslovima i ponašanjem prema njima, piše Srpskainfo.

Cijela drama oko porodice Radujković počela je u četvrtak poslijepodne kada je u Studentski dom, gdje su inače smješteni pacijenti sa korona virusom, dovezen i David. Njegova majka je dan ranije stigla u ovu ustanovu.


Prema nezvaničnim informacijama, on se odmah počeo žaliti na uslove u domu, govorio je da je hladno i da nema tople vode, te je pozvao policiju i zaprijetio da će skočiti sa petog sprata doma.

-Policija je odmah došla do doma, ali je problem predstavljalo i to što su oni morali proći sve bezbjednosne i zdravstvene mjere, da bi došli do porodice Radujković – kaže sagovornik Srpskainfo i ističe da je taj cijeli posupak policiji napravio dosta problema.

Nakon toga David i Dragana Radujković su prevezeni u Kliniku za infektivne bolesti, a odakle su prema riječima policije, ubrzo pobjegli.


Poslije bijega, policija ih je pronašla u njenom stanu i od tada ih obezbjeđuju, kako ne bi mogli izaći napolje.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći inicijale, da je u četvrtak oko 21.15 nadležnoj policijskoj stanici radnik obezbjeđenja navedene klinike prijavio da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije osobe kod kojih je utvrđen korona virus.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se te osobe uhapše ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi onda da se osobe obezbijede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje – pojasnila je Mučibabićeva.


Ponašanje porodice Radujković u petak je komentarisao i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, koji je rekao da je to još jedan primjer da se ne možemo pouzdati u samosvijest pojedinaca.


– Neodgovornost ne možemo da tolerišemo. To što se dešavalo se neće tolerisati i ići će se sa rigoroznim mjerama po pitanju svakog takvog pojedinca – naglasio je ministar. Kako je rekao problem sa grijanjem koji je bio u četvrtak u Studentskom domu u Banjaluci je bio zato što treba malo vremena da se prostor zagrije, jer je grijanje neko vrijeme bilo isključeno.

– Molim za malo razumijevanja, ali će to profunkcionisati, kao i topla voda u Studentskom domu Banjaluka – poručio je Šeranić.

Dragana Radujković, tvrdi da se nije sve dešavalo onako kako kažu zvanične institucije.


- Kada su mi rekli da ću biti smještana u dom, to mi je nije bio nikakv problem. Međutim, kada sam u srijedu došla tamo bilo je veoma hladno, morala sam stalno biti u jakni, sa kapom i pokrivena. Nije bilo ni tople vode. U četvrtak sam zbog tih hladnoća dobila jaku migrenu koja se samo inekcijama može liječiti, a nekad poslijepodne je u Studenski dom stigao i moj sin – kaže Radujkovićeva. Ona dodaje da se on obratio medicinskim sestrama da joj pomognu, ali da su one bile neljubazne i rekle da popije nešto protiv bolova.

-Nakon toga on je pozvao policiju i rekao da će skočiti zbog loših uslova. Policajci su mu prvo rekli da se smiri i da će donijeti grijalicu, a kasnije su ga pozvali i rekli da se mi spremimo i da će nas odvesti na drugu lokaciju. Zatim su nas odvezli do Klinike za infektivne bolesti, gdie su nas pregledali, a više vremena smo proveli vani nego unutra – pojašnjava Dragana. Kaže da joj je nakon toga medicinska sestra rekla da će ih odvesti na ljepše mjesto.


-Sanitetom su nas odvezli do nekadašnje Klinike za infektivne bolesti i vozač je rekao da ćemo tu biti. Kada smo izašli ispred zgrade, medicinska sestra je bila na prozoru i vidjela nas, a mi smo skoro 50 minuta zvonili i kucali i oni nas nisu puštali unutra. Tada je naišao i vozač i pitao zašto još nismo ušli unutra. Više nisam mogla izdržati na toj hladnoći, otišla sam kući, oni su mi govorili da ne smijem, ali sam ipak otišla – istakla je Radujkovićeva. Dodaje da, kada su došli kući, da je policija stigla nakon 20 minuta i da ih od tada svaki sat vremena obilaze.

-Kad god upale rotaciju mi moramo izaći na balkon da im se javimo – rekla je Dragana.

Građani ogorčeni

Nakon što je objavljena informacija o hapšenju Davida i Dragane Radujković, građani su na društvenim mrežema bili ogorčeni njihovim ponašanjem.

-Treba im izreći što strožije kazne. Treba ih odvesti u zatvor. Ne valja im studentski dom, a tu živi na stotine studenata i ne žale se – samo su neke od poruka na društvenim mrežama.


Izvor: Srpska Info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.