x

Napravite ovaj domaći hljeb od bundeve

Kada napravite hljeb od bundeve cijela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača natjeraće vas da ga češće pripremate.

Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji hljeb od onog na koji smo navikli.

Ovaj hljeb je lagan, a opet odličan kao zamjena za klasični hljeb, a može da služi i kao kolač.


Mekan, sočan, začinjen, hljeb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.

Sastojci:

    2 jajeta

    50 ml maslinovog ulja

    50 ml meda

    100 grama pirea od bundeve

    2 kašičice zgnječene banane

    smeđi šećer

    prstohvat soli

    2 kašičice praška za pecivo

    cimet

    pola šoljice vode

    šoljica ovsenih pahuljica

    100 grama bademovog brašna

    250 grama brašna


Priprema:

Zagrijte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hljeb.

Pomiješajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promiješajte.


Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hljeb pecite 40 minuta.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.