x

Napravljen u čast 110 godina Bugatija, jedan od 10 ugrabio Ronaldo

Zvijezda Juventusa, portugalski maestro u kopačkama, Kristijano Ronaldo je poznat po opčinjenosti skupocjenim i superbrzim automobilima.

Najnovija "igračka" koju je naručio i platio 8,9 miliona dolara biće mu isporučena u 2021. godini. Riječ je o modelu bugati ćenetodieći (bugati stotinu i deset) koji je napravljen u čast 110 godina kompanije "Bugati".

Ono što je posebno bitno u cijeloj priči je da je Ronaldo uspio da ugrabi jedan primjerak od samo deset koliko će biti proizvedeno. Ronaldo će tako imati jednu od najekskluzivnijih garaža na svijetu. U njoj se već nalaze neprocjenjivo vrijedni primjerci, koji bi bili san svakog kolekcionara.

Tako Ronaldo posjeduje već bugati vejrona, pa bugati širona, čudenog meklaren senu, čak dva lamborgini aventadora, ferari F12 tdf, ali i kamara. Nedavno, za 35. rođendan, Ronaldova djevojka Džoržina Rodrigez mu je poklonila mercedes benc G klasu, ali koju je doradio "Brabus".

Prema navodima iz italijanske štampe, Ronaldo se nameračio i na trenutno najeksluzivniji automobil na svijetu bugati la voiture noar koji će biti napravljen u samo jednom primjerku.

Ipak, i ovaj model koji je sad nabavio EB 110 nije ništa manje specijalan. Ima motor od osam litara sa 16 cilindara i četiri turbine. Razvija nevjerovatnih 1.577 konjskih snaga. Do 100 kilometara na čas stiže za 2,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je oko 400 kilometara na čas.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.