x

Da li je istraga već obustavljena?

Nasilniku je sve oprošteno jer je velika zvijezda? "Pokušao me ugušiti jastukom"

Još 29. oktobra 2020. godine njemački teniser Alexander Zverev optužen je od strane njegove djevojke za fizičko nasilje. ATP je godinu dana kasnije objavio da je istraga u toku, a nakon 458 dana nema nikakvih pojašnjenja.

Olga Sharipova je u oktobru 2020. godine objavila na Instagramu da je žrtva fizičkog nasilja svog dečka.

"Napadnuta sam i neću više šutjeti. Pokušao me ugušiti jastukom, udarao mi je glavom o zid, zavrtao mi je ruke. Bojala sam se za svoj život. Zašto nisam odmah otišla? Zašto sam oprostila? Ne mogu odgovoriti na ova pitanja", napisala je tada.

Nekoliko sedmica kasnije djevojka je dala intervju jednom od najpoznatijih teniskih novinara Benu Rothenbergu. U njemu je pričala o svom životu s Alexanderom Zverevom, depresiji i pokušaju samoubistva. Upala je u Stockholmski sindrom. Teniser je sve demantovao nazivajući optužbe protiv sebe "neutemeljenima" i "neistinitima".

U četvrtak se novinar John Wertheim prisjetio slučaja, napisavši na Twitteru: "Jesmo li učinili dovoljno kao teniska zajednica da vidimo da se cijela serija Netflixa može proizvesti i objaviti u kraćem vremenu nego što je potrebno ATP-u da prikupi i objavi rezultate istraga o Zverevu?".

Prošlo je čak 798 dana otkako je Olga javno priznala da ju je Zverev tukao i čak 458 dana otkako je ATP objavio da je "istraga u toku", a koja očito nije završena. Pitanje je da li se uopšte ona i sprovodi.


Zverev je u međuvremenu postao otac, ali je i prije rođenja djeteta majka Brenda Patea objavila da ne planira dijeliti skrbništvo nad djetetom s Nijemcem. 25-godišnji teniser trenutno je u vezi sa Sophiom Thomallom, njemačkom manekenkom.

Zverev je trenutno 12. igrač svijeta, a posljednji meč igrao je još u maju protiv Rafaela Nadala u Parizu. No, doživio je tada ozbiljnu povredui još uvijek se nije vratio.

Prošle godine je mnoge šokirao kada je izašao u javnost i otkrio da ima dijabetes tipa 1.

Zverevu je šećerna bolest dijagnostifikovana kada je imao samo četiri godine, a otvorio je fondaciju koja će se baviti osiguravanjem inzulina te drugih lijekova djeci i mladim osobama.


"Živim život koji sam oduvijek želio pa sam u privilegovanoj poziciji. Želio sam igrati tenis, putovati na turnire svuda po svijetu i biti jedan od najboljih tenisera na planeti. Svjestan sam da mnogo djece nema tu sreću i zbog toga je važno vratiti nešto i pomoći drugim ljudima koji imaju slične probleme", izjavio je Zverev, dodavši:

"Nije mnogo ljudi do danas znalo da imam dijabetes. Oduvijek sam se plašio da bi se moji protivnici osjećali jačim protiv mene ukoliko bi znali za moju bolest. Danas više nemam tih briga", rekao je Zverev.


Izvor: sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.