x

Naslijedila od njega: Šabanova udovica će dobijati njegovu penziju iz Austrije, evo i koliko! (FOTO)

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći 17. februara ove godine u Njemačkoj, a vijest o njegovoj smrti pogodila je sve, a pogotovo njegovu porodicu koja još uvijek ne može da se oporavi od šoka.

Šabanova udovica Gordana i njegova djeca Mihajlo, Sanela i Ilda i dalje se teško mire sa činjenicom da njega više nema, ali pokušavaju da nastave svoje živote kako najbolje umiju. Gordana je naslijedila Šabanovu penziju, a kako je on nekoliko godina uplaćivao doprinose u Austriji, ona će dobijati mjesečno čak 3.600 eura!


- Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju naslijedila Goca. Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pjevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na svadbama, dobijao je i do 15.000 eura. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a volio je šakom i kapom da dijeli višak svojim muzičarima.


- Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovanijih pjevača na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promijeni. Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Dio novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živjeti bolje nego većina ljudi u Srbiji - kaže izvor blizak porodici i dodaje:


- Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inostrane penzije, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulisana. Sav porez od prihoda uplaćivao je takođe u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu. Sada se pokazalo da je doneo pravu odluku, jer bi njegova žena u Srbiji mogla da naslijedi penziju od 300 eura, dok će iz Beča svakog mjeseca stizati 3.600 eura, do kraja njenog života - zaključio je izvor.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.