x

Nasljednik Ford Mondea renderovan na osnovu špijunskih fotografija

Jučer je pristigla nezvanična potvrda da Ford zaista priprema nasljednika Mondea/Fusiona. Doduše, Mondeo je još uvijek u prodaji na Starom kontinentu, ali će biti penzionisan za manje od godinu dana.

Međutim, to neće biti kraj, jer će svojevrsna krosover verzija zauzeti njegovo mjesto.

Špijunske fotografije su objelodanile da je novajlija veoma sličan Evosu, posebno kada je prednji dio automobila u pitanju, dok se razlike očitavaju pozadi. Špijunirani prototip u velikoj mjeri podsjeća na tradicionalnu limuzinu, ne razlikujući se drastično od aktuelnog Mondeo hečbeka (liftbeka). Za ljubitelje Forda koji su ujedno naklonjeni SUV/krosoverima, ovo su dobre vijesti.


Da bismo dobili detaljniji uvid u nasljednika Mondea/Fusiona, KDesign je renderovao vozilo, bazirano na špijunskim fotografijama. Na osnovu onoga što možemo da vidimo, "plavi oval" će definitivno ovim modelom unijeti svježinu u svoju gamu, prenose vrelegume.rs.

Nekoliko detalja ukazuje na blisku povezanost s Mondeom, uključujući ručke vrata, parking senzore i bočne retrovizore. Na renderima se automobil čini nešto nižim nego na špijunskim fotografijama, što je naravno pozitivno. S druge strane, očigledno je da se render i serijski model neće u potpunosti podudarati, ali ovime ipak dobijamo uvid u ono šta možemo da očekujemo.


Sa SUV/krosoverima i kamionetima koji igraju glavnu ulogu u Fordovoj ponudi, lijepo je vidjeti da kompanija nije zaboravila na one kupce koji žele da voze nešto konvencionalnije. Prvobitni izvještaji su sugerisali da nasljednik Mondea na nišanu ima modele kao što je Subaru Outback, ali bi Fordovi planovi u međuvremenu mogli da se promijene. Uglavnom, uskoro ćemo sve saznati.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.