x

nije imala podršku roditelja

Nastavak Viktorijine potresne ispovijesti: Nakon svega sa sveštenikom, otac mi je zadao najjači udarac!

Voditelj Milan Milošević pokrenuo je temu koja je prethodne nedjelje ostavila reagion u šoku. Bolna ispovijest Viktorije Mitrović nikog nije mogla da ostavi ravnodušnim, a zadrugari kroz suze komentarišu jezive detalje koje su saznali iz njene priče.

Prvo moram da te zagrlim, nikad nisi sama u životu. Šta ti se dogodilo u glavi od trenutka kad si ispričala priču, koja je potresla cijeli svijet, pa do sad? - započeo je razgovor voditelj Milan Milošević.

Ne razmišljam o tome. Dovoljno mi je da pogledam čovjeka. Poslije toga sam se normalno ponašala znam gdje sam ušla. Komentarisala sam da ne bih voljela, jedini problem je što sam rekla ljudima, nije problem za javnost. Svako je mogao da bude žrtva toga. Moći ćemo da se svađamo, samo  ne bih voljela da me niko sa tim povređuje. Nas 50 ovdje živi 10 mjeseci, normalna je stvar. Ne živiš sam. To bih zamolila, koliko god da vas iznerviram, to ne bi bilo lijepo sa vaše strane - odgovorila je Viktorija.


Da li razmišljaš da oni ne shvataju da je imala samo 12 godine? Ja kad sam vidio sliku, od tog trenutka nisam mogao da spavam. Svaka ti čast na hrabrosti što si skupila u sebi da izneseš pred milionskim auditorijumom. Ovdje si zaštićena i pronašla si saosjećanje od 100 odsto ljudi. Saosjećanje prema osobi koji treba da krene dalje - pričao je Milan Milošević.

Ja uvijek idem na rizik gdje god da sam. Ja znam napolju da nemam puno prijatelja, uglavnom je bila korist, od majke i oca, pa ostalo. Lakše mi je bilo da budem sa pola kuće, da sam htjela da ostanem, nego ovo. Ti kad uđeš ovdje postaješ javna ličnost, sa neke strane mi je drago. Ja nemam predstavu kako odzvanja. Podijelila sam ovo kao sa porodicom. Vidjela sam u vama da sam dobila podršku i da vam nije bilo svejedno, s obzirom da smo svi zajedno ovdje - pričala je Mitrovićeva.


Da li možeš da razgovaraš sa mnom sad? Koji su trenutci koji su najteži? - pitao je voditelj.

Ti trenutci su me vodili non stop. Sama situacija, u selu, u porodici. Čudno su me gledali, to je dug period. Pamtim sve što se desilo, taj postupak. Bila sam trudna kad sam išla da dajem vještačenje, da dokažem. Sve je moralo da se iznese, nije mala stvar optužiti nekog za tako nešto. Bilo je teško da se naviknem na situaciju. Ja kao ja, dijete. Bila je problem škola, osjećala sam se loše. Otac mi je zadao najveći udarac. Htio je da me povede da bi na osnovu toga dobio papire za Njemačku. On je htio da iskoristi to što se desilo, da bih izbjegla bila sam prinuđena da se udam - rekla je Viktorija.


Koliko godina si imala kad si morala da napustiš očev stan u da se udaš? - pitao je Milan Milošević.

14 -15. Kad je čuo da se svađam on je tad dolazio da me povede. Nisam htjela, lakše mi je bilo da trpim, nego da znam da otac hoće da me iskoristi preko moje muke. On je bio tri godine stariji od mene, bio je maloljetan, morali smo da se vjenčamo. Dobili smo dijete, otišli smo preko da probamo - govorila je ona.

Da li si trpjela nasilje od tog muškarca? Da li te je omaložavao? - dodao je Milan Milošević.

Nisam trpjela nasilje. Prebacivao mi je kao da mi je bio švaler. Znala sam da ću imati problem. Kako sam gledala na porodicu, školu, tako i za momke. To će mene uvijek pratiti. Ne mogu da znam ko će meni šta reći - pričala je Viktorija.


Ja sam u toku cijelog postupka išla u školu, naravno na prekide. Kad sam bježala od kuće, nisam izašla danima. Zadirkivali su me, govorili su popadijo. Selo, kao selo, zatucano. Ne sudite knjizi po koricama - nastavila je Viktorija da govori.

Koliko ti je teško da se praviš da je sve dobro? - dodao je voditelj.

Ja se ne pravim. Meni kroz period dalje, imala sam trenutke kad mi nije bilo dobro. Uvijek gledam da se izborim - rekla je Mitrovićeva.


Koliko ti kćerka znači u cijeloj borbi da prevaziđeš montruozni zločin? - pitao je voditelj Milan Milošević.

Puno mi znači, zbog toga i nisam sa tobom osobom sa kojom sam dobila dijete. Tjerala sam ga da radi, da finansira dijete i mene. Nije mogao da izdrži, išao je, varao i ja sam tu prekinula. Povukla sam teret da sama izdržavam dijete. To je moja kopija, barem fizički, ne daj Bože psihički. Ja živim jako brzo, meni je sve posao. Kako god da izgledam, sebi dajem najmanje oduška. To je uvijek bila porodica - ispričala je Viktorija.

Ljudi iz sela su rekli da si jako požrtvovana majka i da si jako posvećena djetetu i da kakav život živjela kćerka ti je na prvom mjestu - rekao je Milan Milošević.


Koliko god živjela sa babom i dedom, ulica me je učila. Razlikujem se od svoje generacije. Ja sa djevojkom od 20 godina nemam šta da pričam - rekla je ona.

Kad se desio nemili događaj da li si bila svjesna? Kome si prvom rekla? - pitao je voditelj.

Tetki. Moji baba i deda imaju tri kćerke. Srednja kćerka koja je udata i ima djecu. Zbunjeno je reagovala. Ja sam samo na brzinu rekla i otišla da spavam. Ujutru sam ustala, otišla u školu, pozvala me direktorka da siđem, vidjela sam policiju. Deda je bio skrhan, ne znam kako je preživio. Na njih je ostavio velike posljedice. Moji baba i deda imaju dosta unučadi, čuvaju moje dijete i mnogo su vezani za nju. Dosta je posljedica ostavilo na njih, kćerka im je bila bolesna od leukemije - pričala je Viktorija.

.

.

.

Izvor: Svetplus.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.