x

BIRMINGEM

Navijač koji je udario Džeka Griliša pronađen mrtav

Bile su mu tek 32 godine, a iza sebe je ostavio troje djece. Porodica je potvrdila smrt, ali nije ulazila u detalje


Pol Mičel (Paul Mitchell), navijač koji je postao "slavan" po tome što je 2019. godine upao na teren tokom utakmici Birmingem - Aston Vila, te s leđa udario Džek Griliš (Jack Grealish), pronađen je mrtav, prenosi SN.

Bez detalja

Bile su mu tek 32 godine, a iza sebe je ostavio troje djece. Porodica je potvrdila smrt, ali nije ulazila u detalje.

- Bez njega više neće biti isto - kratko je rekla njegova majka.

Mičel se „proslavio“ na derbiju između Birmingema i Aston Ville, u to vrijeme drugoligaša. U 10. minuti je upao na teren i udario kapetana Ville prije nego što su ga igrači i redari uspjeli svladati, a potom predati policiji. Osuđen je na 14 sedmica zatvora, ali je odslužio samo četiri prije nego što je pušten na slobodu.

- Bilo je to najboljih mjesec dana u mom životu. Iako naravno da mi je drago što sam vani, bilo je teško biti daleko od porodice – rekao je Mičel koji nije pokazao kajanje zbog svoga postupka.

Nije se izvinio

- Nisam spreman o tome razgovarati. Ne izvinjavam se nizašto - rekao je po izlasku iz zatvora.

Određena mu je i zabrana od deset godina dolaska na utakmice Birmingema koju je, međutim, prekršio u aprilu prošle godine. Iako je pitanje da li bi uopšte bio i primjećen na tribini da gol Birmingema nije proslavio tako što se opet spustio na teren. Zbog kršenja zabrane je osuđen na još šest sedmica zatvora.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.