x

novi skandal

Navijači Barcelone u šoku nakon dokumenta koji pokazuje u koju svrhu je Bartomeu trošio novac kluba

Josep Maria Bartomeu je krajem prošle godine odlučio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Barcelone.

Bartomeu je šest godina bio predsjednik Barcelone, ali je bio primoran da podnese ostavku nakon što su navijači pokazali veliko nezadovoljstvo načinom na koji on vodi njihov klub.

Kada je Bartomeu napustio Barcelonu raspisani su predsjednički izbori, a u klub se vratio Joan Laporta koji je ubjedljivo pobijedio u izboru za novog predsjednika.

Tek kada je Laporta došao u klub bilo je jasno u kakvim dugovima se nalazi Barcelone i šta je Bartomeu uradio. Laporta je poručio da je cilj da se dugovi smanje kako bi klub mogao da funkcioniše jer se nalaze u ogromnim problemima.


Zbog toga nisu mogli ponuditi novi ugovor Lionelu Messiju, a nekoliko prvotimaca moralo je smanjiti svoju platu kako bi Barcelona registrovala nova pojačanja.

Međutim, čini se da tek sada na površinu izlaze sve malverzacije koje je Bartomeu radio kao predsjednik Barcelone, a jedan detalj posebno je šokirao navijače katalonskog kluba.


Naime, katalonski TV3 sinoć je objavio dokument koji pokazuje da je Bartomeu koristio Barcin novac kako bi promovisao protivljenje nezavisnosti Katalonije.

Ovo je žestoko naljutilo navijače Barcelone koji se nadaju da će njihov bivši predsjednik uskoro biti uhapšen zbog svih prljavih radnji koje je imao, a to je prikrivao svojom funkcijom u klubu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.