x

Zabio za pobjedu Juventusa

Navijači Brescije rasistički vrijeđali Pjanića, sudija se pravio da ne čuje!

Miralem Pjanić je bio jedan od protagonista pobjede Juventusa nad Brescijom. Bh. reprezentativac je zabio za pobjedu 1:2. 

Bianconeri su do trijumfa stigli poslije preokreta te tako upisali nova tri boda na startu sezone, a Pjanić je odigrao sasvim solidnu utakmicu kao i cijela ekipa Juventusa.

Odlični veznjak je sinoć na Rigamontiju postao rekorder u Seriji A ove sezone po broju uspješnih pasova (108), ali je doživio i neugodno iskustvo.

Kako navodi Tuttosport domaći navijači su rasistički vrijeđali Pjanića. "Cigane", urlik je koji je s tribina bio usmjeren prema 29-godišnjem fudbaleru.


Interesantno, sudija Pasqua kao i prisutni federalni inspektori su se pravili da ne čuju te nisu zabilježili ovaj incident pa utakmica nije uopšte prekinuta.

U Italiji je rasizam sve izraženiji, a Pjanić je nova žrtva u nizu. Romelua Lukakua su protiv Cagliarija dočekale žestoke uvrede, a minulog vikenda za kratko je bio prekinut susret Atalante i Fiorentine zbog parole upućene Dalbertu Henrique.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je već upozorio Italijane da moraju prestati s ovim lošim navikama kako se ne bi vratili u srednji vijek.

Džeko: Rasiste treba izbaciti sa stadiona

O gorućem problemu u italijanskom fudbalu prošle sedmice je govorio i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Džeko smatra da je razisam u Italiji vidljiviji nego u ostalim zemljama te da italijanski savez FIGC mora stati u zaštitu igrača.

"Mislim da je to u Italiji veći problem nego u ostalim zemljama, posebno u Italiji. Nadam se da će, za dobro drugih igrača, ove stvari što prije biti završene i da će ih Savez pokušati zaustaviti", rekao je Džeko.

"Lukaku? Ne znam šta da kažem. Još uvijek se dešavaju takve stvare. U Engleskoj se situacija popravila, tamo je sve manje rasizma. Mislim da ga u Italiji ima više od očekivanog".

"Savez treba zaštititi igrače. To je jedini način. Ako čujete nekog izbacite ga sa stadiona da više ne može dolaziti", smatra Džeko.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.