x

policijski sat

Navijači na Roland Garrosu odbijali napustiti tribine, sudija poslao igrače u svlačionicu

Sinoćnja dešavanja s Roland Garrosa na meču između srbijanskog tenisera Novaka Đokovića i italijanskog igrača Mattea Berrettinija privukla su puno pažnje evropskih medija, a malo prije ponoći prvi reket svijeta uspio je slomiti svog protivnika i doći do pobjede.

Đoković je rutinski riješio prva dva seta u svoju korist i činilo se da će meč završiti rezultatom 3:0, odnosno za maksimalno dva sata igre, no borbeni Italijan tada je ubacio u brzinu više, podigao svoj nivo igre i nekim sjajnim udarcima ipak došao do osvajanja trećeg seta i smanjenja na 2:1.

Sudija je u četvrtom setu bio primoran prekinuti meč na nekih 20-ak minuta, jer u Parizu policijski sat počinje od 23 sata, zbog čega su navijači morali napustiti tribine i sve tu uradili su uz puno negodovanja. U jednom trenutku su čak i odbili da izađu s tribina.


Sudija je čak bio primoran i da igrače pošalje u svlačionicu kako njihovo prisustvo ne bi stvaralo dodatni pritisak kod navijača, a kada su svi izašli s tribina, igrači su se vratili na teren, kratko zagrijali i nastavili igru.


Treba reći i to da je pauza puno bolje prijala Đokoviću s obzirom na to da je Berrettini bio u nešto boljem ritmu, a kada su se igrači vratili na teren, Đokoviću je trebalo nešto više od 30 minuta da napravi break, pri tome igra sigurno na svoj servis, te rezultatom 3:1 dođe do pobjede i plasmana u polufinale.

Kao što je već poznato, u polufinalu će se igrati "finale prije finala", a u istinskom teniskom spektaklu sastaju se Rafael Nadal i Novak Đoković. Susret je na rasporedu u petak.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.