x

KOŠARKA

NBA: Pobjeda Portlanda uz još jednu odličnu partiju Jusufa Nurkića

U NBA ligi je u noći sa nedjelje na ponedjeljak odigrano pet susreta, a u jednoj od najzanimljivijih utakmice pobjedu su zabilježili Portland Trail Blazersi nad Dallas Mavericksima na krilima raspoloženih Damiena Lillarda i Jusufa Nurkića.


Ove dvije ekipe sastale su se i dan prije, a baš kao i tada, pobjedu su u sinoćnjem duelu odnijeli Blazersi. Iako je Dallas bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača Luke Dončića, pružili su veoma dobar otpor i namučili Portland sve do posljednje četvrtine. U zadnjih deset minuta Blazersi su podigli ritam i četvrtinu završili sa +14 što je bilo dovoljno za konačnu pobjedu rezultatom 140:123. U redovima pobjedničke ekipe najefikasniji igrač je bio Lillard sa 40 poena, a naš reprezentativac Jusuf Nurkić je dodao 20, sa odličnim procentima šuta. Uz to, zabilježio je četiri skoka i isto toliko asistencija.

U drugom derbiju, Philadelphia je porazila Los Angeles Lakerse u Kaliforniji rezultatom 113:112. Bila je to potpuno izjednačena utakmica u kojoj su obje ekipe imale imperativ pobjede, a minimalnu pobjedu gosti su ostvarili na krilima Joela Embiida koji je susret završio sa 35 poena i 11 skokova. Uz njega, James Harden je ostvario double-double učinak od 24 poena i 13 aistencija, dok je na drugoj strani najefikasniji bio LeBron James sa 35 poena.

Pobjede su još ostvarili Denver Nuggetsi nad Orlandom, Sacramento Kingsi nad Spursima. Najveće iznenađenje večeri bila je pobjeda Oklahome na gostovanju Netsima.

(n1info.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.