x

Ne daj bože nikome ovo što se meni desilo: Goca Šaulić prvi put od Šabanove smrti progovorila o nasljedstvu, dugovima!

Poslije pola godine od kada ju je napustio suprug, kralj folk muzike Šaban Šaulić, njegova udovica Goca Šaulić i dalje sa knedlom u grlu govori o njemu. Ožiljak koji nosi poslije njegovog odlaska još nije zacijelio, a sjećanja joj bude emocije, pa svaki trenutak koji je proživjela sa Šabanom tokom pola vijeka bračne zajednice naviru.

Poslije tragične smrti, Goca je rijetko izlazila u javnost, pokušavajući da svoju najbližima u porodičnoj kući. Hladnoću koju osjeća sa odlaskom Šabana pokušava da oboji toplinom osmijeha unučića, koji joj vraćaju nadu za sutra i daju snagu da izdrži bol na koji ne može još da se navikne.

- Život ide, polako... Dan po dan. Vidjeću kako dalje - drhtavim glasom govori.

Goca Šaulić, suzdržavajući se da ne zaplače.

- Kako mogu da budem kada poslije 44 godine braka ostanete sami? Ne daj bože nikom da mu se ovo desi - tiho priča Goca, koja skuplja snage da nastavi da priča o pokojnom suprugu kojem je uvijek davala vetar u leđa i bila mu podrška tokom karijere.


Proteklih mjeseci u srpskim medijima mogle su se pročitati spekulacije u vezi sa nasljedstvom pokojnog kralja narodne muzike, njegovim navodnim dugovima i sličnim stvarima, a Šabanova udovica ne želi da se bavi tim stvarima, jer je i dalje u žalosti za suprugom.

- Ja sam u žalosti. Ko nije, neka se bavi glupostima - kratko je rekla Goca.

Kako se saznaje, Goca bol i tuga za preminulim suprugom liječi odlazeći u Krčedin, vikendicu gdje je pjevač najradije provodio slobodno vrijeme.

- Krčedin je Šabanovo mjesto. To znaju svi koji su ga poznavali. Bio je najsretniji tamo dok je s prijateljima pecao i baš iz tog razloga njegova udovica bar jednom u dvije nedjelje odlazi tamo nakon njegove smrti. Tamo se osjeća spokojno, jer je svaki kutak podsjeća na pokojnog muža. Goca vodi računa o kući u kojoj je Šaban često boravio i ne namjerava da je proda - otkriva izvor. 


Goca Šaulić bi, navodno, ovih dana trebalo da dobije prvu Šabanovu penziju.

- Nakon Šabanove smrti Goca je pokrenula sudski postupak za dobijanje Šabanove penzije koju je godinama uplaćivao u Njemačkoj. Riječ je o sumi od 3.000 eura. Postupak je završen, a Goca će već ove ili sljedeće nedjelje početi da prima Šabanovu penziju - dodaje izvor.

Inače, u porodici Šaulić nakon teških trenutaka biće slavlje. Ildina nasljednica Ema u subotu puni tri godine, a u planu je i vjenčanje pjevačevog sina Mihajla.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.