x

SAVJETI STRUČNJAKA

Ne izgovarajte ružne riječi u svađi

Važno je zapamtiti da će uvijek biti nesuglasica u odnosima


Terapeut je objasnio veliku, uobičajenu grešku koju parovi čine, a koja šteti njihovoj vezi.

Bračni i porodični terapeut, koji ima iskustvo duže od dvije decenije, tvrdi da većina parova koji joj se obrate za pomoć ima isti zajednički problem.

Ona kaže da mnogi njihovi problemi proističu iz onoga što izgovaraju tokom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da shvate stav partnera.

- Ne izgovarajte ružne riječi u svađi. Napravite pauzu, čak i ako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku da li to treba reći ili ne i kako ćete to reći - savjetuje Šined Smit (Sinead Smith), iz Alamede, u Kaliforniji, za Todai.

Ona apelira na parove da preispitaju svoje riječi ako samo govore da bi povrijedili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će uvijek biti nesuglasica u odnosima - ali to ne znači da ih ne možete riješiti bez podizanja glasa i razmišljanja o svojim riječima.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. ([email protected]) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: ([email protected]) ili putem whatsappa ili vibera na: (+66 81 302 8552).