x

Zaslužio je tu nagradu

Ne može više da šuti: Robert Lewandowski je svjestan koliko je pokraden

Robert Lewandowski iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj je s Bayernom osvojo sve što je mogao.

Bavarci su sezonu krunisali osvajanjem Lige prvaka i tako su kompletirali "tripletu". U sezoni iza nas Bayern je zaista igrao nestvaran fudbal, te su postali prvi tim u historiji koji je u sezoni Lige prvaka ostvario pobjedu u svakoj utakmici.

No, sezonu života iza sebe ima Lewandowski koji je sigurno bio ponajbolji igrač Bayerna. Lewa je u prošloj sezoni u svim takmičenjima odigrao 47 mečeva, te je zabio čak 55 golova i dodao je deset asistencija.

Mnogi su razočarani što je France Football odlučio da za ovu godinu neće dodijeliti Zlatnu loptu jer su sigurni da bi ona pripala Poljaku. Zbog pauze u sezoni urokovanom koronavirusom odlučeno je da neće biti ceremonije Zlatne lopte što je zaista šteta.

Ta odluka je razočarala i Lewandowskog koji je u razgovoru za poljske medije otkrio da i on sam zna da je zaslužio titulu najboljeg igrača svijeta za 2020. godinu.

"Sebi bih uručio Zlatnu loptu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i bio sam najbolji strijelac u svakom takmičenju. Svaki drugi igrač da je u mojoj poziciji bi dobio tu nagradu", poručio je Lewandowski.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.