x

evo šta prognozira sladić

Ne nadajmo se puno: Sladić pojasnio kad nam stiže prava zima!

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje je pretežno sunčano.

U subotu pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

U nedjelju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 9 do 16 stepeni.


Prvi radni dan naredne sedmice, prema prognozi FHMZ-a, bit će pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a dnevna od 9 do 16 stepeni.

O vremenskim prilikama koje su pred nama oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.


S jedne strane duboka atlantska ciklona nad obalama UK i Islanda, a s druge, nad Euroazijom, pravi pravcati frižider. S ovim će, recimo, u Moskvi jutarnje temperature pasti i do -25, a danju ostati na oko -20 stepeni. Prave hladnoće kod nas u Bosni i Hercegovini i dalje nema na vidiku, napisao je Sladić na Instagramu uz grafički prikaz izobara.

Dakle sve upućuje na nastavak snažnog polarnog vortexa/vrtloga. U prijevodu, ne nadajmo se puno. Svi mi – dodao je Sladić.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Hayat

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.