x

Neboder s rupom ili gigantska skulptura? Građevina od 210 metara s koje je teško skinuti pogled

Ime je dobila prema nitima koje grade mišićna vlakna u tijelu, pa ne čudi što izgleda kao da se zgrada „okreće“ baš poput njih.

Sarcostyle bi u budućnosti mogao postati velika turistička atrakcija u New Yorku – gradu koji je 2019. posjetilo čak 66 milijuna domaćih i stranih gostiju, ali koji ove godine zbog pandemije koronavirusa pati kao i ostatak svijeta.

Stručnjaci procjenjuju da će se turistička aktivnost u Velikoj Jabuci vratiti na stare brojke tek kroz pet godina. Za to vrijeme Sarcostyle bi mogao biti izgrađen.


Riječ je o konceptualnom neboderu visokom 210 metara koje je turski studio Hayri Atak Architecture and Design zamislio kao monumentalnu skulpturu s velikim rupama, a koja bi uljepšala panoramu Velike Jabuke, točnije Manhattena.

Ime je dobila prema nitima koje grade mišićna vlakna u tijelu, pa ne čudi što izgleda kao da se zgrada „okreće“ baš poput njih. Štoviše, zamišljeno je je da Sarcostyle svjetluca tijekom dana, a zainteresiranim znatiželjnicima omogućava pogled sa svih strana.


Osnivač studija Hayri Atak tvrdi da je želio dizajnirati zgradu koja podsjeća na živi organizam. Upravo zato Sarcostyle na prvi pogled savršeno se uklapa u panoramu New Yorka, ali ne izgleda poput niti jedne zgrade tamo.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.