x

‘Neće znati izgovoriti ime, koristila sam Novakov recept’

Ajla Tomljanović bila je sretna poslije pobjede nad Serenom Williams sa 7:5, 6:7 (4), 6:1 u posljednjem meču u karijeri legendarne Amerikanke.

„Odigrala sam prilično dobar meč. Bila sam ekstremno nervozna pred početak jer nikada nisam igrala na Asheu, niti sam igrala protiv Serene. Znala sam da će biti teško s publikom. Zato sam bila sretna što sam se od prve lopte osjećala komforno. Poslije sam igrala po instinktu“, rekla je Ajla i dodala:

„Tata mi je prije meča naglasio činjenicu da ovo jest Serenin trenutak, ali me je želio učiniti svjesnijom da je to i moj trenutak, što meni može značiti – da se usredotočim na to. I da pokušam uživati koliko god mogu jer je to prilika koja se pruža jednom u životu“.

Na pitanje je li iskoristila Novakov recept (da zamišlja da navijaju za nju), Tomljanović je odgovorila:


„Jesam. Iskoristila sam to i blokirala sam publiku koliko god sam mogla. Dotaknulo me nekoliko puta unutra, ali nisam to shvaćala osobno – i ja bih navijala za Serenu da nisam igrala protiv nje, ali definitivno nije bilo lako“.

Bit će Ajla sada dio mnogih teniskih kvizova i odgovor na pitanje: S kime je Serena Williams odigrala posljednji meč u karijeri?

„Jedino je šteta što nitko neće znati izgovoriti moje ime. Mislim da dosad nisam bila dio teniske povijesti, tako da je to super. Malo se osjećam kao zlikovac, to je točno. Ipak, bila bih tužna da sam izgubila, naravno“.


Hrvatica koja nastupa za Australiju kaže da nije imala teniske uzore, ali da se ugledala na Serenu i Venus.

„Uvijek me je kod njih privlačila ta veza s obitelji, zajedništvom, uvijek su to isticale, a to je slično mojoj priči – podrška obitelji, san, volja i strast, kao i ljubav prema igri“.

Ajlu u osmini finala čeka Ljudmila Samsonova, koja je pobijedila Aleksandru Krunić sa 6:3, 6:3.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.