x

zakukala

Neda Ukraden ponovo o krizi na estradi: O nama na estradnoj branši nema ko da brine!

Neda Ukraden pauzu od nastupa i velikih koncerata, po kojima je prepoznatljiva, koristi kako bi što više vremena provodila sa kćerkom Jelenom, zetom Predragom i unucima Dušanom, Aleksandrom i Nedom. Ona je nedavno govorila za medije i opet se osvrnula na krizu na estradi.

- Moram da kažem, prije svega, da sam, kao i većina naših ljudi, zadivljena hrabrošću i požrtvovanim radom naših ljekara, sestara, medicinskih tehničara i cijelog tima. Poslušno sam ispunjavala sve direktive, preporuke, ponekad čudne i nerazumljive odluke i zabrane naših epidemiologa i virusologa. Ali samo glup i zao čovjek nije vidio, razumio da đavo zvani kovid nužno vodi do ukidanja svakog posla koji je vezan za javno izvođenje, publiku, direktne kontakte, umjetnost, film, sport. I dok o sportistima i pozorištima brinu njihovi klubovi, organizacije, upravnici, ministarstva, država - o našoj muzičkoj estradnoj branši, slobodnim umjetnicima, nema ko da brine - ni udruženja, ni ministarstvo kulture, ekonomije, rada!


- Nama je praktično već mjesecima ukinuto, odnosno suspendovano, pravo na rad. To što neki klubovi i neki pjevači tu i tamo rade više potvrđuje nego opovrgava činjenicu da to nije jedino izvođenje muzike koje ne ugrožava javno zdravlje. No, nisam iznenađena reakcijama i zaletanjem mnogih kolega i njihovih PR "novinara", jer ovdje nikad nisu znali jedinstveno da artikulišu svoje stavove i kao rijetko gde na svoju štetu su nesložni, heterogeni, skromnog obrazovanja, a sujetni! Nekolicina je i izuzetno bogata, i kroz njih narod gleda na sve druge, normalne muzičare, skromne i porodične ljude. Nisam primijetila da su ti što su im pune ruke bakšiša od po 500 eura platili porez ovoj državi, ni velikodušno kupovali respiratore i lijekove. U svakom slučaju, neka se lijepo odmore, naspavaju i uživaju svi oni što su srećni što zbog pandemije ne rade!

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.