x

ŠVICARAC DOLAZI U BIH

Nekadašnji broj tri svijeta potvrdio dolazak u Banja Luku

Banja Luka će ugostiti mnogo zvijezda svjetskog tenisa


Banja Luka će od 16 do 23. aprila biti centar svjetskog tenisa. Elitu na turniru serije 250 predvodit će prvi teniser svijeta i vlasnik 22. Gren slem titule Novak Đoković.

Učešće je potvrdio nekada treći igrač svijeta i osvajač tri Gren slem titule, švicarski teniser Stanislas Vavrinka (Wawrinka), kao i Francuz sa atraktivnim stilom igre Gel Monfis (Gael Monfils).

U završnoj fazi su i pregovori sa Rusima Andrejem Rubljovim (Andrey Rublev) i Karenom Hačanovim (Karen Khachanov), kao i sa američkim teniserom Frensisom Tijafoom (Francis Tiafoe).

-Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz svijeta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svjetskog ranga. Sretni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mjestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima – istako je Đorđe Đoković, direktor turnira.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.