x

sjajan meč

Nemanja Bjelica pogodio trojku sa zvukom sirene i donio Kingsima pobjedu u Houstonu

Košarkaši Sacramento Kingsa sinoć su u fantastičnoj utakmici slavili protiv Houston Rocketsa sa 119:118.

Kingsi su uspjeli da dođu do desete pobjede u ovoj sezoni i to na gostovanju kod Houstona. Ovi timovi su odigrali sjajan meč, a pobjednika smo saznali tek u posljednjim sekundama kada je Nemanja Bjelica pogodio trojku sa zvukom sirene.

Od samog početka gledali smo dosta izjednačen meč i ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Nakon prve dionice Kingsi su vodili sa 32:28, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 64:59 za Rocketse.

No, Sacramento nije dopustio Houstonu da napravi preveliku prednost, te su u trećoj dionici ponovo došli do preokreta. Do samog kraja gledali smo uzbudljiv meč, a nekoliko sekundi prije kraja Houston je imao prednost od 118:116.

I onda je u posljednjem napadu na meču loptu uzeo Nemanja Bjelica koji je fantastično pogodio trojku i donio pobjedu svom timu sa 119:118. U Kingsima najefikasniji sinoć je bio Buddy Hield sa 26 poena, dok je Bjelica dodao 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.


Kod Houstona istakao se Westbrook sa 34 poena, a James Harden je dodao 27 poena i deset skokova, no to nije bilo dovoljno Rocketsima da upišu pobjedu i sada imaju omjer 15-8.

Treba dodati da su sinoć slavili i LA Clippersi koji su u gostima bili bolji od Indiane Pacers sa 110:99. Clipperse je do pobjede vodio sjajni Paul George sa 36 poena, devet skokova i pet asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.