x

Nena Kunijević: Bila sam sa Silvanom Armenulić u posljednoj noći njenog života

Čuvena Nena Kunijević i nekadašnji urednik, scenarista i reditelj RTS-a, tokom svoje bogate karijere sa velikom i iskrenom ljubavlju i predanošću borila se da sačuva tradicionalnu narodnu muziku. U narodu, najprepoznatljivija je kao autorka emisije "Leti, leti pesmo moja mila". 

Gostujući u emisiji "Sve po spisku sa Škundrićem" pričala je o mnogim stvarima, ali je Škundrić uspio u tome i da se "otkrije" jedna situacija za koju se gotovo nije ni znalo, da je legendarna pjevačica Silvana Armenulić poginula upravo odlazeći sa snimanja Nenine emisije:

 Jeste, bili smo zajedno na terenu. Obično sam tražila od pjevača da putuju sa nama, da idu zajedno sa ekipom, jer smo mi išli autobusom, pa je išao kombi... međutim, ona je bila zaljubljenik u automobile. I voljela je da vozi sama i eto, nažalost, to je bila njena posljednja vožnja kada je odlazila sa moje emisije. Ujutru, prije nego što sam se vratila sa terena, javila mi se koleginica sa televizije i rekla mi da je Silvana nastradala. Tu je poginuo i Rade Jašarević, on je bio čudo od violiniste. Svi ovi današnji, mladi violinisti trebali bi da ga slušaju, da slušaju kako ne treba "silovati" violinu, kako je treba pustiti da pjeva, a danas je to sprava na kojoj se pokazuje koliko su jake ruke. I šta ona može da izdrži, a da žice ne puknu. To je nedostatak osjećaja za ono što radite. Vi ne radite zato što to volite, zato što je to lijepo, zato što hoćete da istražujete, nego sve vrijeme dok radite, vi vidite dolarčiće koji iskaču kao u crtanom filmu, izjavila je Nena Kunijević kojoj je ovo bilo prvo medijsko eksponiranje poslije duže pauze.

Inače, ona će svakog četvrtka, zajedno sa mladim Nemanjom Kovačevićem, koji osim što je novinar i voditelj, neko je ko se zalaže za tradicionalnu muziku, biti urednik rubrike "Čuvari tradicije" zahvaljujući kojoj će slušaoci imati priliku da čuju i tradicionalnu muziku i uživaju u nekim pesmama, koje su možda i zaboravili.

Talk show emisija “SVE PO SPISKU SA ŠKUNDRIĆEM” emituje se svakog četvrtka od 19h, pa sve do ponoći, u sklopu kompanije TopMedia, na net radijskoj stanici “TOPVIBE”. Emisiju možete slušati putem linka http://gamecraft.me/test/   koji je dostupan apsolutno za cijeli svijet ili tako što ćete posjetiti njihov portal topmedia.rs i vidjeti sve potrebne informacije.


(Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.