x

Nenad Škundrić: Za sve sam morao dobro da se pomučim. Vjerovatno me je to lišilo nekog ponosa i velike radosti

Multimedijalna ličnost Nenad Škundrić na javnoj sceni postoji nešto više od sedam godina. Za tih sedam godina vodio je filmsku emisiju na televiziji "CINEMANIA" čiji je bio i urednik, nakon toga uslijedila je emisija "Ko vam dade termin" koju je radio zajedno sa Zoranom Pavić. 

Emisija je dobila i priznanje "Zlatni Platan" kao najgledanija emisija u regionu od strane medija i publike. Nakon toga, kao "produžena ruka" emisije nastala je predstava "Ko vama dade predstavu". Na tu ideju je došao Škundrić i vrlo brzo se i realizovala uz pomoć prijatelja. U predstavi igraju još i legendarna glumica Jelica Sretenović i muzičari Zorana Pavić i Niggor, dok je scenario napisao Semir Gicić. Predstava je također dobila nagradu za hit predstavu. Škundrić je bio i zaštitno lice mnogih hotela, velnes centara, ali isto tako i modne kuće "Sisters & Brothers Code" koja je u vlasništvu Vladane i Bojane Veljković. Predstavnišvo pomenute modne kuće je u Cirihu. Nenada smo imali prilike da gledamo i u spotovima mnogih muzičara, ali je i sam prije nekoliko godina snimio duetsku pjesmu sa pjevačicom njemačkog porekla Sylviom Jung "Imperia". Pjesma je napravila veliki uspjeh, pa su ubrzo dobili ponudu od njemačkih producenata da se pomenuta pjesma prepjeva na njemački jezik kako bi se našla na njihovoj kompilaciji najvećih hitova. Prije tri godine objavio je roman "Iza osmeha" koji se rasprodao za svega nekoliko dana. Danas piše tekstove za pjevače svih muzičkih žanrova, a zajedno sa pop kantautorkom Biljanom Obradović Bixy dva puta je osvojio nagradu na prestižnom takmičenju "Akademia Music Awards" u Los Anđelesu, za pjesme "VAGON" i "BEZ PREŽIVELIH". Sarađivao je muzičarima iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Grčke... U junu ove godine pojavio se i u predstavi "Moderna bajka" Jelene Govedarice, a početkom slhedeće godine u planu je i novi pozorišni komad gdhe će upravo Jelena i on biti glavni likovi. Autor, urednik i voditelj je najslušanije net radijske emisije "Sve po spisku sa Škundrićem" koja se emituje u sklopu marketinške i medijske kompanije "TopMedia", dok će pomenuta emisija krajem sljedećeg mjeseca dobiti i svoje televizijsko izdanje. Nenad se pored svega bavio marketingom, a bio je i pravni zastupnik jedne firme u borbi protiv piraterije. Zbog savršene dikcije na poziv glumaca pozajmljivao je glas za najave filmova koje su emitovane na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Njegova marketinška kampanja za film "Štrumpfovi" proglašena je kao jedna od najboljih filmskih kampanja te godine. Kompletnu kampanju ispratili su skoro svi mediji. Biografija svakako za neko inostrano tržište, ali Nenad živi i radi u Srbiji.

- Nikada nisam imao želju da odem i radim u inostranstvu, a o životu u nekoj drugoj državi da i ne govorim. Još uvuhek imaj taj stav, što ne znači da se u nekoj budućnosti neće promijeniti. Ipak sam ja "dijete" prirode i kako godine prolaze imam sve jaču potrebu da moj život "prebacim" blizu rijeke, šume, jezera... ali svakako u našoj zemlji, izjavio je Škundrić.

Na pitanje da li je ponosan na svoju biografiju, odgovara:

- Ne znam, najiskrenije. Možda zato što su to sve poslovi koje volim da radim, svaki uspjeh sam postigao sopstvenim radom i onda kada nešto stvorite svojim rukama i mozgom nemate osjećaj nekog ponosa i divljenja. Ništa mi nije palo sa neba, za sve sam morao dobro da se pomučim. Vjerovatno me je to lišilo nekog ponosa i radosti.

Emisija "Ko vam dade termin", kao i predstava "Ko vama dade predstavu" imali su nevjerovatan uspjeh. Došlo je do prekida, a kada smo želili da saznamo razlog dobili smo neočekivan odgovor:

- To pitanje nije za mene. Evo, ako neko sazna zašto je došlo do prekida emisije i predstave neka mi javi, kako bih i ja bio upućen. Žao mi je što ne mogu dati odgovor na ovo pitanje, ali jednostavno nemam šta da kažem na tu temu. Tačnije, što se predstave tiče, smatram da nam je bio potreban jedan ozbiljan producent i menadžer, a mi ga nismo imali. Vjerovatno je ista situacija i sa emisijom. Nemam pojma, ne razmišljam o tome.

U estradnim krugovima se priča da čak više nije u dobrim odnosima sa Zoranom, sa kojom je bio veliki prijatelj, osim što su zajedno i poslovno sarađivali:

- To je glupost. Zorana i ja smo toliko lijepih i ružnih stvari prošli zajedno, da će nas pojedine priče zauvijek povezivati. Ne čujemo se kao ranije, ne pamtim ni kada smo se vidjeli, ali tu smo jedno za drugo ako zatreba. Svako je otišao na neku svoju stranu i izabrao društvo koje njemu najviše prija. A kako pojedincima iz Zoraninog društva i nisam nešto simpatičan, nije čudno što se više ne družimo kao ranije. Svako ima prava da ide tamo gdje mu je ljepše i da se druži sa ljudima koji mu energetski više prijaju. Možda ne pripadam toj grupi. Ali Zorana će uvijek ostati moj prijatelj na kog može da računa kad god poželi. Nisam osoba koja tako lako zaboravlja određene stvari, iskren je Škundrić.

A kada su kolege u pitanju, Škundrić ima jasan stav:

- Svima želim sve najbolje, ali ja nemam kolege. Ono što ja radim davno je prevazišlo okvire voditeljstva. Prije ću da radim u nekoj fabrici, nego da sad budem potrčko sumnjivim estradnim likovima. Nemam ja želudac za to.

Net radijska emisija "Sve po spisku sa Škundrićem" koja se brzo pozicionirala na tržištu kao najslušanija emisija, uskoro će dobiti i svoje televizijsko izdanje:

- Ne bih mnogo o tome da pričam. Priveli smo kraju skoro sve što je potrebno za realizaciju emisije i već za nekoliko dana počinjemo sa snimanjem. Kada budem imao detaljnije informacije, rado ću ih podijeliti sa vama, a do tad, ćutim, kroz smijeh je odgovorio Nenad Škundrić.

A pored ove emisije i novih predstava, Škundrić radi i na novom romanu, kao i na doštampavanju romana "Iza osmeha" zbog velikog interesovanja. Znajući Nenada, ovo sigurno nije sve, ali ne preostaje nam ništa drugo, nego da se strpimo i sačekamo. Iznenenađenja će svakako biti. Škundrić je to. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.