x

Neopisiva tišina u naselju Mali Lug nakon tragedije: Pred kućom Sovića snijeg je prekrio tri dječija bicikla!

Neopisiva tišina vlada od jutros u naselju Mali Lug kod Bihaća. Mještani ovog prigradskog naselja iza sebe su ostavili jednu neprespavanu noć nakon nezapamćene tragedije koja je potresla BiH i region. Admir Sović sinoć je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. 

Službenici MUP-a i Tužilaštva USK i danas nastavljaju uviđaj kako bi utvrdili detalje onog što se zbivalo jučer u poslijepodnevnim satima u Malom Lugu.

Komšiluk je danas bio skoro prazan, a rijetki mještani na ulicama nisu željeli govoriti o ovoj temi.

Ipak, prema informacijama do kojih smo došli od poznanika ove porodice, a koji su željeli ostati anonimni, nekoliko stvari je moglo utjecati na ovaj sumanuti čin.


Foto: Klix

- Admir je dugo vremena imao problema sa vlastitim roditeljima, a bio je izbačen iz kuće. Takav scenarij nagnao ga je da iz porodične kuće u mjestu Sovići, koje se nalazi na granici Bihaća i Cazina, doseli u Bihać. Pored problema sa roditeljima, dobre odnose nije imao ni sa suprugom, što je, također, trajalo duži niz godina - ispričao je poznanik porodice za Klix.


Prema njegovim riječima, porodica se sve vrijeme borila i sa lošim materijalnim stanjem i općim siromaštvom, što je svakako moglo kumovati lošim međusobnim relacijama. Konačno, Admira je prije nepunih mjesec dana napustila supruga, što je, čini se, bila inicijalna kapsula i teret s kojim se nije mogao dugo boriti.


Foto: Klix

Iz MUP-a USK su nam potvrdili da se sinoć desilo trostruko ubistvo i samoubistvo.

- Djeca su 2011., 2012. i 2016. godište - kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a.

Ahmir je imao sedam, Neila pet, a Ajlan dvije godine. Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od više osoba, 37-godišnji Admir ih je zaklao, što nam u MUP-u, ipak, nisu mogli potvrditi.

Istakli su da će više detalja biti poznato nakon završetka policijskog uviđaja.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.