x

istraživanje

Nered u kući kvari vezu

Trideset posto ispitanika je priznalo da ne prezaju ni od bacanja partnerovih stvari kako bi oslobodili prostor za sebe.

Kada dvoje ljudi živi zajedno sasvim je normalno da povremeno uđu u raspravu zbog obaveza u kući, od toga čiji je red da izbaci smeće do toga ko treba da uključi mašinu za veš.

Jedno britansko istraživanje je pokazalo da se jedan prosječan par godišnje posvađa 104 puta zbog nereda u domu, a nekad su te prepirke tako žustre da utiču na njihov seksualni život, a mogu dovesti i do prekida veze.


Istraživanje je pokazalo da je 67 posto žena odbilo da stupi u seksualne odnose ukoliko je u sobi nered. Žene muškarcima zamjeraju što svoju odjeću ostavljaju gdje stignu, a čak 18 posto muškaraca smatra da je ženina obaveza da je skloni.

Ovakva shvatanja dovode do neslaganja u vezi koje rezultuje svađama. Ipak, ima i onih koji uspiju nagovoriti svog muškarca da pospremi iza sebe.

Deset posto žena je reklo da svog partnera podmite obećavši mu se.s, dok je 30 posto muškaraca spremno pomoći u pospremanju doma samo kako ne bi slušali zanovijetanje svoje partnerke.


No, prepirke ne izaziva samo muška odjeća. Muškarci se, također, žale na količinu kozmetike koju žena posjeduje, a smetaju im i cipele.

Trideset posto ispitanika je priznalo da ne prezaju ni od bacanja partnerovih stvari kako bi oslobodili prostor za sebe.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.