x

Manchester United upisao tri boda

Neslavan povratak Mourinha na Old Trafford: Rashford srušio Tottenham

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su na svom terenu pobijedili Tottenham sa 2:1 u derbiju 15. kola engleskog Premiershipa.

Meč na Old Traffordu bio je u centru pažnje jer se nakon skoro godinu dana na ovaj stadion vratio Jose Mourinho, ali ovaj put kao trener Tottenhama.

Međutim, Mourinho neće baš po lijepom pamtiti ovaj meč jer je United uspio da slavi sa 2:1 i tako dođe do tri boda. Crveni đavoli su odlično otvorili utakmicu i poveli već u šestoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Marcus Rashford.

Rashford je itekako bio raspoložen za igru jer je desetak minuta kasnije nakon odlične akcije zatresao prečku. United je imao još nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 1:0.

I onda stigla je kazna za promašaje. To se desilo u 39. minuti kada je Dele Alli postigao fantastičan gol za 1:1 i vratio nadu da Tottenham može možda i do tri boda. 

No, na samom početku drugog dijela United je ponovo poveo. Nevjerovatnu glupost napravio je Sissoko koji je srušio Rashforda i napravio penal, a napadač Uniteda je to iskoristio i svojim drugim golom na meču povisio na 2:1.

Do kraja meča oba tima imala su nekoliko veoma dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. United je trenutno šesti i sada ima 21 bod, dok je Tottenham na osmom mjestu sa jednim bodom manje.

Istim rezultatom večeras je i Southampton slavio protiv Norwicha. Golove za domaći tim u prvom poluvremenu postigli su Ings i Bertrand, dok je jedini strijelac za goste bio Pukki. Southampton je sada na 17. mjestu sa 15 bodova, dok je Norwich pretposljednji s četiri boda manje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.