x

Neslavnih 5: U vezi ove stvari ne smijete da tolerišete!

U vezi mora biti kompromisa, a ako želite da dobro funkcioniše, jasno je da ćete tu i tamo morati da popustite!

Ipak, oko nekih stvari se jednostavno ne popušta. Ako tolerišete ove stvari u vezi, ne piše vam se dobro.

#1 Pretjerana kontrola

Neki ljudi su ležerni po pitanju kontrolisanja partnera pa pored njih možete ostaviti mobilni i biti sigurni da ga neće ni taknuti. Ipak, ima i puno onih koji čekaju svaki slobodan trenutak da vam pronjuškaju inbox. Ako ste u vezi s nekim ko je toliko opsjednut kontrolom da njuška po mobilnom i zahtijeva da mu javljate s kim ste i gdje ste u svakom trenutku, definitivno ste odabrale pogrešnog.

#2 Ljubomora

U malim dozama može da funkcioniše kao dokaz ljubavi, ali često nesvjesno prelazimo granicu i iz slatke ljubomore postajemo opsjednuti ludaci. Veza u kojoj ne vjerujete jedno drugome može samo da prouzrokuje svađe koje nikako nisu dobre za opstanak veze.

#3 Želja za promjenom

Neizbježno je da ćemo se u vezi barem malo promijeniti, ali ako ste u vezi s nekim ko želi da je potpuno redefiniše kako bi mu savršeno odgovarala, velike su šanse da ćete na kraju izgubiti i dečka koji to pokušava, ali i sebe. Ako vas on ne može prihvatiti onakvu kakva ste, možda niste dobar par.

#4 Neravnoteža u kućnim poslovima

Niko nije baš pretjerano lud za čišćenjem kuće, i normalno je da se u vezi dogovorite i podijelite zaduženja na način da svako bude podjednako zadovoljan i uposlen. Ako ste u vezi u kojoj se osjećate kao služavka, nažalost, njegovo ponašanje ne možeš promijeniti – ali ga možeš zamijeniti.

#5 Laži

Slatke male laži su sasvim ok, ali ako vaš partner nešto stalno mulja i izbjegava istinu, riješite ga se što prije jer vas čeka veza puno stresa i problema.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.