x

vozač uhapšen

Nesreća u Zemunu: Autobus uletio na igralište, povrijeđena četiri djeteta!

Gradski autobus broj 45 uletio je nešto prije 14 sati u park u Zemunu. Nesreća se dogodila u Krajiškoj ulici kod broja 71 kad je vozilo probilo ogradu dječjeg igrališta, a prema prvim informacijama među povrijeđenima su djeca i putnici iz autobusa.

U Hitnoj pomoći navode da su povrijeđena četiri djeteta i dvoje putnika iz autobusa.

Troje djece Hitna pomoć prevezla je u Tiršovu, a jedno je odmah prevezeno privatnim kolima. Najteže je povrijeđena dvogodišnja djevojčica T.T. koju su roditelji odvezli u Tiršovu, a koja je prema nezvaničnim informacijama zadobila prelome i nalazi se na reanimaciji.


Foto: Kurir

Na mjestu nesreće je zbrinuta žena (34) dok je jedna djevojka (24) prebačena u Zemunsku bolnicu.

Na snimcima sa mjesta nesreće se vidi da je autobus prošao kroz cijelo igralište.

Vozilo se zaustavilo tek kad je udarilo u parkirani automobil.


Vozač autobusa je navodno pobjegao poslije saobraćajne nezgode, ali se ubrzo pojavio na obližnjoj okretnici gdje je sačekao policiju.

- Nesreća se desila u 13.40. Autobus je star četiri godine, prošao je tehnički pregled. Vozač nije pobjegao, kako se pojavila informacija u pojedinim medijima, već je otišao kod otpravnice koja se nalazi u blizini da prijavi nesreću. U toku je njegov razgovor sa policijom - rekao je za Telegraf direktor Konzorcijuma privatnih prevoznika Drago Tošić.


Snimak sa nadzorne kamere otkrio je koliko je situacija bila dramatična.

Na snimku se vidi kako autobus uleće u parkić, a vidi se i majka dvoje mališana koja je primijetila vozilo bez kontrole i bez trunke oklijevanja potrčala za sinčićem koji je išao malo ispred nje i kćerkice koju je vodila za ruku.


Zabilježena je i scena kad je vozač izašao iz autobusa nakon čega ga je grupa prolaznika verbalno napala.

Vozač autobusa je inače uhapšen na obližnjoj okretnici, a prema nezvaničnim informacijama policiji je rekao da je pobjegao sa mjesta nesreće da ga ne bi linčovali. Navodno je bio sav krvav.

Autobus je uklonjen oko 15 sati.

.

..

Izvor/Foto: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.