x

Nestvarna zemlja bez autobusa nakon 11 godina ponovno prima turiste

Svi oni koji su uzaludno željeli vidjeti mjesto na kojem je sniman Gospodar prstenova konačno su došli na svoje jer je Međuzemlje konačno otvoreno za posjetitelje...

Kad dolaze ideje o snimanju filmova, Novi Zeland se sa svojim čudesnim krajolicima, jezerima, brdima i dolinama nameće kao logična destinacija. Također, mnogi su znatiželjnici dolazili u potrazi za Međuzemljem iz popularne filmske trilogije Gospodar prstenova i odlazili razočarani. Ipak, nakon punih 11 godina krajolik koji se pojavio u nekim od ključnih scena trilogije moguće je posjetiti.

Smješten u Queenstownu, Deer Park Heights otvoren je davne 1966. godine i ubrzo je postao popularna turistička destinacija, u kojoj su posjetitelji uživali u vožnji safarijem ogromnim prostranstvima, kao i u nekim od najboljih pogleda na Novom Zelandu. Ipak, posljednjih 11 godina tamo se nalazila farma jelena, koja nakon ponovnog otvorenja za javnost nastavlja s radom.

Svaki će dan preko interneta biti moguće rezervirati tek određen broj mjesta za ulazak, a sretnici će moći uživati u prirodi, ali i u interakciji sa životinjama. Jasno, bit će moguć i posjet farmi, i to svih sedam dana u tjednu za vrijeme dana.

Vlasnik Mike Mee na taj način želi omogućiti pristup „Međuzemlju“ raznim posjetiteljima kako bi mogli uživati u nesvakidašnjoj ljepoti. „Ovo je čudesna lokacija i bilo bi pogrešno ne podijeliti je s ostalima. Želimo dočekati posjetitelje i ponuditi im dobru zabavu, vrijednost i mogućnost provođenja vremena u prirodi sa životinjama. Kako bismo atmosferu učinili obiteljskom, zabranili smo pristup autobusima, te ovdje mogu doći automobili s najviše sedam sjedala“, objašnjava Mee.

Ulazak automobilom stoji oko 350 kuna, što zbilja nije mnogo, imajući na umu da u vozilu može biti i do sedam osoba. No ako vas ide četvero, cijena je, realno, sasvim u redu. Također, ući možete isključivo na dan kad vam vrijedi rezervacija.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.