x

Graovac junak Plavih

Neugodna Sloboda dobro namučila Željezničar

Fudbaleri Željezničara pobijedili su na Grbavici ekipu Slobode sa 1:0 u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odličan meč viđen je na Grbavici, na kraju su Plavi došli do pobjede zahvaljujući štoperu Danielu Graovcu.

Nakon uvodnih minuta u kojima nije bilo uzbuđenja, Sloboda je ta koja stvara prvu šansu na meču. Smajić se poigrao sa odbranom domaćih, sjajno je ubacio, a Mijić sa pet metara glavom pogađa stativu.

Uzvratio je Željo sedam minuta kasnije. Ubiparip je poslužio Zakarića, ovaj šutira, ali Muminović njegov udarac sa vrha kaznenog prostora sjajno brani.

Slavko Petrović je odlično postavio igru svog tima. Nije Željo imao previše prostora u napadu, ali su u 26. minuti propustili veliku šansu. Zec je pronašao Ubiparipa, napadač Plavih šutira sa pet metara glavom, ali pravo u Muminovića.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko pokušaja na obje strane. Međutim, nije bilo izrazitih šansi, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme otvoreno je dobrom šansom za Ramovića u 49. minuti. Ipak, iz teške pozicije šutirao je pored gola, a Željezničar je nastavio s napadima.

Međutim, igrači tuzlanskog tima su jako dobro stajali u defanzivi, ali su popustili pod napadima domaćih u 63. minuti. Nakon skraćenog kornera, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru, tamo se najbolje snašao Daniel Graovac koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nakon primljenog gola otvorila se i Sloboda i nekoliko puta su ozbiljno zaprijetili golu. Posebno su opasni bili u finišu kada su imali dvije velike šanse.

Prvo je nakon kontre Kjosevski spasio Želju. Pokušao je Todorović, ali je loptu golman Plavih izbacio u korner. Zatim je golman domaćeg tima bio i savladan, srećom po njih, Graovac je na pravom mjestu. U finišu je i Terzić promašio nemoguće sa tri metra i ostalo je 1:0 za Željezničar.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.