x

Kloppova djeca bolja od najjačeg tima Evertona

Nevjerovatno s kakvim sastavom je Liverpool pobijedio Everton

Liverpool je danas u trećem sastavu uspio na Anfieldu pobijediti Everton i proći u šesnaestinu finala FA Cupa.

Ovo je veliki udarac za Carla Ancelottija i njegov Everton obzirom da je igrao u najjačem sastavu protiv Redsa koji su što se tiče sastava bili neprepoznatljivi.

Klopp je izveo bukvalno treću postavu na ovom susretu i priliku dao mladim igračima kao što su Neco Williams (18), Curtis Jones (19), Pedro Chrivella (22) ili Harvey Elliott (16). Od iskusnijih i standardnijih igrača u timu su tek Divock Origi, Adam Lallana, James Milner i Joe Gomez.

Čak je i to bilo dovoljno domaćinu da ostvari pobjedu protiv Evertona koji je igrao u najjačem sastavu, a pobjednički pogodak postigao je 19-godišnji Curtis Jones i to na fantastičan način. On je tukao s ruba šesnaesterca, a lopta je završila u gorenjem lijevom uglu gola na kojem stoji Pickford.

Osim lošeg rezultata Everton je danas prikazao i lošu igru pa je sasvim jasno da je pred Ancelottijem dosta posla da od ovog tima napravi ekipu koja će biti konkurentna u borbi za trofeje, a i sam je pri dolasku rekao da mu je to cilj.

Osim Liverpoola danas su se u šesnaestinu finala FA Cupa između ostalog plasirali WBA, Chelsea, Derby, QPR, Sheffield United...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.