x

Obilni pljuskovi

Nevrijeme: Slupani Lamborghini, kašnjenje u prometu i vodene pijavice

Sydney je danas pogođen sa najtežom kišom u posljednja tri mjeseca za vrijeme koje su se desile saobraćajne nesreće, kašnjena u prometu i priobalni izljevi koji su posljedica obilnog pljuska.

S poplavama na mnogim cestama u Sydneyu, Lamborghini sportski automobil udario je u drvo u Fairfieldu na zapadu Sydneya.

Bilo je i odgađanja za putnike kada su poplave uzrokovale zaustavljanje željeznice  između Central i the Star zbog poplava na trgu Capitol.


Vodena na Clovelly Beachu, u istočnim predgrađima Sydneya, zbog jakih vjetrova koji su dosegnuli više od 24 km / h u nekim područjima uključujući Cronullu na jugu Sydneya.

Opservatorij Sydney zabilježio je više od 30 mm kiše, a zračna luka Sydney  blizu 15 mm.


Rani gradski pljusak dogodio se zbog niskog tlaka u blizini središnje obale NSW-a, što je izazvalo pljuskove preko Sydneyskog bazena.

Istočna i središnja predgrađa Sydneya vidjela su teži pljusak neposredno prije ručka.


U Kraljevskom nacionalnom parku, kiša od 60 mm tokom 24 sata do 9 sati u ponedjeljak bila je njihova najveća kiša u osam mjeseci.

Očekuje se da će hladno vlažno vrijeme ostati do vikenda, a očekuje se samo 16 stepeni u subotu i nedjelju.


Cijela istočna obala doživljava značajne kiše i vjetrove, s izvan-sezonskim olujama koje donose više od 100 mm kiše u dijelove jugoistočnog Queenslanda u posljednja 24 sata.

.


(Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.