x

Konačna odluka 17. juna

New York Times: Finale Lige prvaka u Lisabonu?

Istanbul će po svemu sudeći izgubiti domaćinstvo finala Lige prvaka.

Prethodnih dana se uveliko piše o tome da će UEFA uskoro donijeti odluku o izmiještanju finala iz Istanbula u neki drugi grad, ali nikakva potvrda za sada nije stigla iz korvne kuće evropske fudbala.

Međutim, ugledni New York Taimes piše da je UEFA već donijela odluku o tome da će se finale Lige prvaka odigrati pred praznim tribinama u glavnom gradu Portugala Lisabonu.

Lisabon je uz Istanbul bio jedan od kandidata za organizaciju finala. Ipak, organizaciju je dobio turski velegrad, no zbog pandemije koronavirusa oni neće biti u mogućnosti da ga organizuju pred praznim tribinama.

Također, određeni njemački mediji su objavili da bi se finale moglo igrati i u ovoj zemlji, ali konačna odluka će biti donijeta na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e koja je zakazana za 17. juni.

Na ovom sastanku bit će donijete konačne odluke oko termina utakmica Lige prvaka. Očekuje se da će se ovo takmičenje nastaviti 8. augusta sa neodigranim susretima osmine finala.

Očekuje se da će se četvrtfinalni susreti igrati na jednu dobijenu utakmicu i da će se zatim odigrati Final Four.

Ipak, sve će biti jasno nakon 17. juna i sjednice Izvršnog odbora i tada ćemo imati kompletan raspored završnice, kao i mjesto održavanja finala.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.