x

Špekulacije

Newcastle se obratio Interu sa željom da kupi Džeku, stigao je ekspresan odgovor!

Trenutno najbogatiji klub na svijetu, Newcastle, planira kupovinu novih igrača.

Newcastle je defanzivca Kierana Trippiera kupio od Atletico Madrida i time je krenula januarska ofanziva Svraka, koje žele da se spase ispadanja iz Premiershipa, a bogati vlasnik odriješio je kesu za dobra i provjerena pojačanja. Uglavnom se radi o istaknutim nogometašima koji posjeduju iskustvo, a na listi su mnoga zvučna imena.

Jedan od prioriteta ovog januara bit će napadač, odnosno možda čak i više njih, pošto se Callum Wilson povrijedio, a menadžer Eddie Howe smatra da mu je neophodan neko ko će pogocima i svojim djelovanjem u napadu olakšati klubu ostanak u eliti.


Prema pisanju portala 90min.com, Newcastle razmatra opcije širom Evrope, a jedna od glavnih je bh. reprezentativac Edin Džeko ili je to barem bio. Navodno su se sa St. James Parka raspitivali oko kupovine našeg napadača, ali je Inter odbio svaku mogućnost da sada u sredini sezone izgubi prvog strijelca.

Inter je lider u Seriji A, brani Scudetto i najveća glupost bila bi sada pustiti Džeku nazad u Englesku. Newcastle je dobio odbijenicu, a sljedeće mete su brazilski napadač Flamenga Gabriel Barbosa i srbijanski napadač Dušan Vlahović, koji je ipak bliže odlasku u redove nekog većeg i snažnijeg evropskog kluba.


Osim njih dvojice, Newcastle će pokušati da dovede ili Pierre-Emerick Aubameyanga ili mladog i veoma opasnog Eddieja Nketiaha iz Arsenala. Spominju se i Divock Origi iz Liverpoola, Anthony Martial iz Manchester Uniteda te Dominic Solanke iz Bournemoutha.

U svakom slučaju, do kraja ovog mjeseca Newcastle će riješiti pitanje napadača, samo je pitanje ko će na kraju obući crno-bijeli dres kultnog kluba. Prema tvrdnjama 90min.com portala, Howe bi čak mogao inzistirati na dovođenju dvojice napadača...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.