x

Transfer će biti realizovan na ljeto

Newcastle United dogovorio istinsku transfer bombu

Newcastle United se zahvaljujući sjajnim zimskim pojačanjima preporodio te je pobjegao iz opasne zone.

Zahvaljujući seriji odličnih rezultata i osvjenih 13 bodova na posljednjih pet mečeva Svrake plove u mirne vode i ka sigurnom opstanku.

I dok na terenu stvari funkcionišu odlično, najgobatiji klub današnjice kuje planove za budućnost. Novac nije problem, već ga treba samo pametno uložiti.

U januaru je potrošeno oko 100 miliona eura, a na ljeto će klupski menadžeri na raspolaganju sigurno imati veću svotu na raspolaganju.


Današnje informacije govore da će novo pojačanje popularnih Svraka biti Eden Hazard koji želi povratak u Premiership.

U Realu nemaju ništa protiv prodaje Belgijanca i navodno je sve dogovoreno oko dolaska bivšeg ofanzivca Chelseaja na St. James Park.

Hazard se zaista nije proslavio u Španiji. Problemi sa kilažom i silnim povredama su razlog za užasnu formu. Uz sve to, Vinicius je eksplodirao te 31-godišnjaka potpuno izbacio iz ekipe.


Obzirom da je plaćen 115 miliona može se smatrati jednim od najvećih promašaja u historiji Reala. Ove sezone ima 22 nastupa i uglavnom ulazi s klupe. Zabio je samo jedan gol.

Inače, Newcastle United nakon prvih 14 kola nije imao niti jednu pobjedu i na pravom putu je da postane prvi klub koji uspio izboriti opstanak, a da nije pobijedio u prvih 14 mečeva.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.