x

transfer na pomolu

Neymar i Barcelona dogovorili uslove, slijedi teži dio transfera - dogovor s PSG-om

Brazilac Neymar sve je bliže povratku u Barcelonu nakon što je prije dvije godine odlučio napustiti ovaj klub i otići u PSG, a katalonski mediji pišu da bi već u narednim danima ovaj nogometaš mogao biti predstavljan kao novo pojačanje Blaugrane.

Neymar je iz Barcelone otišao 2017. godine kada je platio svoju klauzulu od 222 miliona eura kako bi mogao napustiti Barcelonu i pridružiti se francuskom PSG-u, jer je La Liga ranije stopirala taj transfer.

Ipak, na kraju su Neymar i njegov advokatski tim pronašli način da zaobiđu prepreke kako bi on postao slobodan igrač, a iako je u PSG stigao s ciljem da ovom klubu donese titulu prvaka Evrope, ta misija iz trenutne perspektive može se ocijeniti kao neuspješna.

Posljednjih mjeseci Neymar se nalazi na velikom udaru svjetske javnosti zbog optužbi Najile Trindade koja je podnijela krivičnu prijavu protiv napadača PSG-a za silovanje.

Također, Neymar je posljednju sezonu igrao vrlo malo zbog čestih povreda i nije bio na raspolaganju treneru Tuchelu u ključnim mečevima u Ligi prvaka kada su ispali od Manchester Uniteda, a njegovo ponašanje ne sviđa se ni čelnicima kluba iz Pariza koji su spremni da ga prodaju.

Kada je postalo jasno da Neymar može otići iz PSG-a, Barcelona je odmah stala u red da vrati svog bivšeg nogometaša, a prema pisanju katalonskih medija, dogovor između igrača i kluba je već postignut. Navodno, Neymar je dogovorio saradnju na pet godina uz platu od 400.000 eura sedmično.

S obzirom na obostranu želju za transferom, lični uslovi između igrača i kluba samo su lakši dio ovog transfera, a tek slijedi pravi izazov za Barcelonu koja će morati pronaći najbolju opciju s PSG-om kako bi Brazilca vratila u svoje redove. Ranije su evropski mediji pisali da bi Barcelona mogla poslati nekoliko igrača, plus novac, za transfer Neymara, ali još uvijek nije zvanično poznato koji bi igrači mogli biti dio ovog historijskog povratka krilnog napadača na Nou Camp.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.