x

Brazilac iznenadio

Neymar je izabrao igrača iz snova s kojim želi igrati, nije Messi u pitanju!

Neymar Junior je već godinama među najboljim igračima svijeta. Iako često osuđivan zbog svojih simulacija, nema sumnje da je Brazilac "creme de la creme" svjetskog fudbala.

Tokom karijere ovaj 29-godišnjak je igrao s nekim od vrhunskih igrača. Isto tako je za protivnike imao mnoga zvučna imena

Brazilski superstar je pomalo iznenadio s izborom igrača iz snova s kojim bi želio igrati u bliskoj budućnosti. Interesantno da izbor nije pao na Lea Messija.

Neymar se odlučio za Cristiana Ronalda koji i dalje igra u impresivnoj formi što se ne može reći za njegov Juventus koji je blizu da ostane bez Lige prvaka.


"Volio bih igrati s Cristianom Ronaldo. To je nešto što bih volio uraditi jer sam već igrao s Messijem ili igram s Kylianom Mbappeom, ali nisam bio u mogućnosti igrati s Cristianom", kazao je Neymar.

Sada već 29-godišnji brazilski as je nedavno produžio ugovor s PSG-om do 2025. godine pa jedini način da zaigra s Ronaldom je da Portugalac stigne na Park Prinčeva.

"Veliko je zadovoljstvo što ostajem u PSG-u. Sretan sam u Parizu i ponosan sam što sam dio ove grupe, što radim sa ovim igračima, sjajnim trenerom i što zajedno ispisujemo historiju kluba", rekao je Neymar i dodao je:


"To su stvari koje me tjeraju da još više vjerujem u ovaj sjajni projekat. Ovdje sam sazreo kao osoba, kao čovjek i kao fudbaler. Sretan sam zbog produženja saradnje i nadam se da ću osvojiti još mnogo trofeja", poručio je Neymar.

Detalji ugovora između Neymara i PSG-a zvanično nisu poznati, ali Neymar je bez ikakve dileme jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Pretpostavlja se da će zarađivati 30 miliona eura godišnje nakon poreza, a u ugovoru ima i dodatne bonuse koju bi ovu cifru dodatno mogli povećati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.