x

povrijedio stopalo

Neymar utučen zbog povrede: Plakao sam danima, teže je nego prošli put

Brazilac Neymar utučen je zbog povrede stopala i nemogućnosti da igra za svoj PSG, a u izjavi za medije rekao je da se osjeća puno gore nego prošle godine kada je doživio istu povredu i da je iz tog razloga plakao nekoliko dana.

Neymar je doživio povredu stopala u meču Kupa Francuske protiv Strasbourga 23. januara, a odlukom klupskih čelnika nije podvrgnut operacionom zahvatu i zbog toga će pauzirati deset sedmica.

Ovaj napadač je nedavno proslavio 27. rođendan, a na pitanje šta želi kao poklon, kao iz topa je izgovorio "novu metatarzalnu kost".


"Ono što najviše želim za rođendan je nova metatarzalna kost. Želim se vratiti na teren i raditi ono što najviše volim, a to je igrati nogomet. Teško je kada su vam štake neophodne u svakom trenutku i svako ko se bavio sportom zna to", istakao je tada Neymar.

Brazilac je rekao da je ove godine puno teže nego prošle i da je zbog povrede plakao nekoliko dana.


"Mislim da je ova povreda puno komplikovanija od one koju sam zadobio prvi put. Kada sam se prvi put povrijedio rekao sam da je bolje što prije operisati i nije bilo potrebe da budem utučen. Sada je drugačije. Nekoliko dana sam plakao zbog ovog što mi se desilo", kazao je Neymar.

PSG je i bez Neymara upisao pobjedu u prvom meču osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda rezultatom 2:0, a tačan datum povratka Brazilca na teren još uvijek nije poznat.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.