x

povrede i skandali

Neymarova vrijednost pala za gotovo 100 miliona eura

Brazilski nogometaš Neymar je u posljednjih nekoliko sezona više u medijima zbog događanja van terena i povreda nego onog što radi na travnjaku, a rezultat toga je pad vrijednosti na tržištu.

Brazilac je imao dosta nesporazuma sa saigračima, konstantih problema s povredama, a nedavno je otpužen za silovanje. Najnovija povreda ga je spriječila da nastupi za Brazil na Copa Americi ovog ljeta, a neki sponzori razmišljaju o prekidu saradnje. Mastercard je već odustao od kampanje u čijem centru je Neymar, a slične poteze bi mogli napraviti Nike i Red Bull.

PSG je zabrinut zbog pada Neymarove vrijednosti sa 222 miliona eura koliko su platili Barceloni 2017. godine.

L'Equipe piše da je Neymar odigrao samo 51,8 posto utakmica otkako je stigao u PSG, što je veoma malo u poređenju s Lionelom Messijem (87 posto) i Cristianom Ronaldom (77 posto) u to vrijeme.

CIES Football Observatory je procijenio da je Neymarova tržišna vrijednost sa 213 miliona eura na početku godine pala na 120-150 miliona eura u junu.

Činjenica da neće igrati na Copa Americi bi mogla dodatno oboriti njegovu vrijednost, a mogao bi biti izostavljen i s liste 50 kandidata za Zlatnu loptu ove godine.

Međutim, Transfermarkt i dalje navodi da Neymar vrijedi 180 miliona eura, što je najveći iznos u njegovoj karijeri.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.