x

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! OTAC I KĆERKA POGINULI U ROKU OD 5 MINUTA: Kada je vidio kako je trese STRUJA priskočio je u pomoć, ali ni njemu nije bilo spasa!

Srđan Asanović (47) i njegova kćerka Jovana (15) poginuli su jutros od strujnog udara dok su u štali na svom imanju muzli krave u mjestu Pridvornica kod Bojnika u okolini Leskovca. Tinejdžerku i njenog oca najvjerovatnije je ubila struja iz električnog aparata za mužu stoke koji nije bio ispravan.

Kako Kurir saznaje, struja je najprije udarila djevojčicu, koja je prva pokušala da uključi kobni aparat za mužu stoke.

- Kad je vidio da se Jovana trese od struje, Srđan je vjerovatno pokušao da je spasi i odgurne od aparata. Međutim, struja je uhvatila i njega, pa su poslije nekoliko trenutaka oboje bez svijesti pali na zemlju. Poslije nekoliko minuta pronašli su ih ukućani, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

On dodaje da su ostali članovi porodice Asanović, kao i komšije koje su čule zapomaganje, pokušali da povrate Srđanu i Jovana, ali da oni nisu davali nikakve znake života.

- Komšija mi je ispričao da su Jovanu i Srđana bez svijesti na podu štale pronašli ostali članovi njihove porodice. Dozivali su ih, šamarali do dolaska Hitne pomoći, ali oni nisu dolazili svijesti - ispričao je za Kurir jedan komšija Asanovića.

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je za RTS da su kćerka i otac dovezeni iz Bojnika i da je pokušana reanimacija, ali da su oboje preminuli u razmaku od pet minuta.

- Dovezeni su kod nas iz Bojnika bez vitalnih znakova života. Ljekari su sve pokušali u postupku reanimacije, sve što su mogli, ali bilo je kasno. Oboje su preminuli u razmaku od 5 minuta - rekao je direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević.

O tragediji u domaćinstvu Asanovića obaviješteno je i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga i obavi vještačenje aparata za mužu, za koji se pretpostavlja da je prouzrokovao ovu tragediju.

- Ovo je velika tragedija kakvu ne pamtimo u Bojniku - rekao je za lokalne medije jedan od predstavnika mjesne zajednice u Pridvorici.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.