x

Nezapamćeno velika dženaza: Od našeg Dine Elmedina Heće se danas oprostilo hiljade ljudi! (Video+Foto)

Tuga se nadvila danas u Sarajevu. Na gradskom groblju Vlakovo  je klanjana dženaza Elmedinu Dini Heći, koji je poginuo u  saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu M-17, u mjestu Vukovići kod Hadžića. Tuga i šok vlada među svima koji su ga poznavali. Preveliki je ovo gubitak...

Koliko je Elmedin bio voljen i omiljen među svima govori i to što je bila nezapamćeno velika dženaza. Automobili su se parkirali od autoputa sve do groblja.  Posljednjem ispraćaju prisustvovali su članovi porodice, komšije, ogroman broj prijatelja, sportisti i brojne Sarajlije. Među njima su bili: Amel Mekić, pjevač Innas,  načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo,  bh. bodybuilder Mirsad Terzo... 

Hećo je bio član džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine početkom 2000-ih godina, a u posljednje vrijeme radio je na fizičkoj spremi sa sportistima. Bio je i član bob reprezentacije Bosne i Hercegovine. Učestvovao je i na Tirol kupu 2006. godine u Austriji, gdje je kao pilot u tandemu sa Salihom Kelaljićem (kočničar), osvojio prvo mjesto.


Također, bio je uspješan i takmičar u powerliftingu. Prošle godine je u Istanbulu na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju.

Podsjetimo, Hećo, koji je upravljao motociklom Kawasaki, sudario se s Fiatom, za čijim upravljačem je bio D. P. (76) iz Mostara, koji je, također, smrtno stradao.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.