x

PRESTIGAO CHAMBERLAINA

Nezaustavljivi Russell Westbrook upisao deseti triple-double i oborio rekord NBA lige

Košarkaš Oklahome Russell Westbrook ispisao je historiju NBA lige i s desetim uzastopnim triple-double učinkom srušio je rekord legendarnog Wilta Chamberlaina.

Oklahoma je sinoć porazila Portland rezultatom 120:111, a iako je Paul George sa 47 poena, 12 skokova i deset asistencija bio prvo ime utakmice, ovaj meč ostat će upamćen po tome što je njegov saigrač Russell Westbrook oborio rekord NBA lige po broju uzastopnih utakmica u kojima je ostvario triple-double učinak.

Westbrook je tako stigao do desetog uzastopnog triple-double učinka, što je najviše u historiji NBA lige, a drugi na toj listi je Wilt Chamberlain koji je u sezoni 1967-1968 ostvario devet uzastopnih triple-double učinaka.

Na trećem i četvrtom mjestu je također Russell Westbrook koji je u sezoni 2016-2017 dva puta imao po sedam uzastopnih triple-double učinaka, a sedam uzastopnih puta ovakav učinak imali su Michael Jordan (sezona 1988-1989) i Oscar Robertson (sezona 1960-1961).

"Definitivno, ovo je nevjerovatan trenutak. Iskreno, znam šta sam sposoban uraditi i samo izlazim na teren kako bi se takmičio. Nikad nisam ni sanjao da ću igrati u NBA ligi ili stajati ovde, a svaki trenutak je blagoslov za mene. Svaki put kad uđem u ovu svlačionicu i vidim svoje ime gore, to je blagoslov za mene," skromno je rekao Westbook nakon meča.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.