x

Ni kiša nije bila problem: Brojne Sarajke na 2. dm utrci! (GALERIJA)

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, uprkos kišovitom vremenu, jučer je održana 2. dm ženska utrka na koju su se prijavile 874 učesnice iz cijele Bosne i Hercegovine (BiH).

Kišovito vrijeme nije obeshrabrilo rekreativke i profesionalke da se takmiče, ali i dobro zabave. Osmijeha na licima nije nedostajalo. Trasa ove godine duga je pet kilometara, što je za kilometar i po duže u odnosu na prošlu godinu.

Za trkačice su osigurane majice, finišerske medalje i poklon paketi, a za prva tri mjesta i novčane nagrade i pripadajuće medalje.

Ajla Hadžić, ispred organizatora, kazala je kako su ponosni na broj prijavljenih te podsjetila kako je prošle godine bilo 350 učesnica.

”Vidimo da je rast učesnica evidentan. Mi zahvaljujemo našim učesnicama od prošle godine jer vjerujemo da su i one doprinijele dobrim glasom, prepričavanjem doživljaja s utrke koja je imala dobru atmosferu, da se njihove prijateljice, kolegice pridruže ove godine”, pojasnila je Hadžić.

Prvoplasirana bila je Biljana Cvijanović, koja je pobijedila i prošle godine.

Ženska utrka je popraćena donacijom od 3.000 KM za realizaciju projekta ”Bolnica za plišane medvjediće“ koji će se sprovesti u školama i vrtićima Kantona Sarajevo. Cilj projekta je kroz zabavne radionice educirati djecu o važnosti medicinskog pregleda i otkloniti strah djece od ljekara.

Dodala je kako je ove godine prethodno za najmlađe organizirana babybonus utrka na 300 metara, namijenjena mališanima od četiri do šest godina.

Istakla je kako su mališani bili veoma zadovoljni ukazanom prilikom.

Osim utrke, u dječijem kutku, mališani su imali priliku družiti se uz različite edukativne i zabavne aktivnosti. Tri najuspješnija mališana dobili su poklon kartice u vrijednosti od 50 KM, a sva djeca, sudionici utrke dobili su poklone.


Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Radio Sarajevo 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.