x

Katalonci opet razočarali

Ni razigrani Pjanić nije pomogao: Barcelona svim silama napadala, ali osvojila samo bod

Barcelona je ponovo razočarala, pošto je u gostima kod Alavesa u sklopu 8. kola španske La Lige odigrala 1:1.

Barcelona je naravno očekivala cijeli plijen na ovom naizgled laganom gostovanju, na kraju je stigla samo do jednog boda, mada je po svemu prikazanom zaslužila puno više.

Jedan od glavnih krivaca za ovaj kiks svakako je golman Neto, koji je očajno reagovao u 31. minuti, mada treba biti realan i reći da ga je Pique zatekao povratnom loptom. Sve u svemu, Rioja je na kraju postigao gol za vodstvo domaćina.

Prethodno su Ansu Fati i Lionel Messi propustili velike šanse za gostujući tim. Ronald Koeman je već na poluvremenu u igru ubacio Miralema Pjanića, ali i i Trincaoa i Pedrija, pa je ubrzo stigao i rezultat. 

Nakon što Messi propušta još jednu dobru priliku, zatim slabo reaguje na fantastičan ubačaj Pjanića, u 63. minuti Antoine Griezmann je lijepo pogodio poslije greške Alavesovog defanzivca.

Gol je došao samo minut nakon što je Jota kod domaćih dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Činilo se da će Barca s igračem više i nakon datog gola doći do potpunog preokreta, no Alaves se uspješno branio i odbranio.


Imao je Pjanić sjajan udarac, ali njegovu "bombu" golman Alavesa je izbacio u korner. Dest također ne koristi dobru priliku, dok je Piqueov udarac glavom također jedan od igrača Alavesa izbacio sa gol-linije.

Barcelona je bodovno izjednačena s Alavesom i tužno ju je vidjeti na 12. mjestu na tabeli. Za četiri dana slijedi joj duel sa kijevskim Dynamom u Ligi prvaka, a nakon toga domaći duel s Betisom u ligi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.