x

Euroliga, 23. kolo

Ni sjajni Granger nije pomogao Baskoniji u Moskvi

Nakon kraće pauze takmičenje u Euroligi je danas nastavljeno utakmicama 23. kola. Prvi susret na rasporedu je bio onaj u Moskvi između domaćeg CSKA i Baskonije. Moskovljani su na kraju bili bolji i slavili pobjedu rezultatom 93:86.

Ipak, Baskonija se pokazala dosta teškim protivnikom za CSKA. Gosti iz Španije su, name, odlično počeli susret pa su nakon sedam minuta igre stigli do +10. Prva dionica je riješena u korist Baskonije rezultatom 25:20, da bi u drugoj, ipak, CSKA igrao nešto bolje, ali je svejedno na odmor otišao sa zaostatkom od tri poena (49:46).

Iako je Baskonija igrala dosta dobro i u nastavku Moskovljani su, ipak, polako preuzimali kontrolu nad susretom, a u zadnjoj četvrtini i rješavaju sve dileme oko pobjednika.

CSKA je tri minute prije kraja stigao do +15, pa je, iako se Baskonija pokušala vratiti u susret, bilo jasno da će upisati pobjedu.

Domaće je do trijumfa vodio sjajni Will Clyburn sa 19 poena, dok je dva manje postigao Sergio Rodriguez. Dobru partiju je pružio i Cory Higgins koji je susret okončao sa 14 poena na svom kontu.

Kod Baskonije je briljirao Jayson Granger sa 26 poena uz odličan procenat šuta za tri (6/7). Po 12 poena su dodali Beaubois i Shengelia.

U susretu koji je počeo nešto kasnije Fenerbahče je bez problema na svom parketu savladao Milano sa 89:70.

Domaći su prvu dionicu dobili sa 23:20, da bi do poluvremena svoju prednost povisili na +15 (48:33). Milano do kraja nije uspio ugroziti sigurnu prednost domaćina, pa je Fener slavio ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Jason Thompson sa 15 postignutih poena, dok je kod Milana odličnu partiju pružio Vladimir Micov koji je ubacio 19 poena.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.